<p>Wout Waanders presenteert 'Parkplan'.&nbsp;</p>

Wout Waanders presenteert 'Parkplan'. 

(Foto: Christiaan Schulte )

Bundel van Nijmeegse stadsdichter

Nijmegen - Van de hand van Wout Waanders, stadsdichter van Nijmegen, is onlangs zijn landelijke poëziedebuut gepresenteerd: Parkplan. In de bundel combineert Waanders zijn fascinatie voor pretparken met die voor gedichten. Het resultaat is een bijzondere uitgave die zich laat openvouwen als een plattegrond waarop je je eigen route kunt uitstippelen langs 34 gedichten.

Waanders is al vanaf kleuterleeftijd bezig met het verzinnen en tekenen van attracties. Die bezigheid raakte langzamerhand vervlochten met zijn dichtwerk. Zijn teksten werden zodoende achtbanen, zweefmolens en doolhoven. In Parkplan staan gedichten die je naar andere werelden brengen, als een gethematiseerde rondrit in het meest corona-proof pretpark van dit moment.

Waanders publiceerde eerder onder meer in Hollands Maandblad, DW&B en Das Magazin en trad op tijdens festivals zoals Zwarte Cross, het Wintertuinfestival en Lowlands. Hij won de Poëzieprijs van de Stad Oostende en werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab, het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Letterenfonds. Momenteel is Wout stadsdichter van Nijmegen. Daarnaast treedt hij op als onderdeel van BOYBAND, een literaire boyband.

www.woutwaanders.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten