Subsidie voor gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer

Subsidie voor gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer

Wijchen - De Provincie Gelderland omarmt de gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer en kent 50.000 euro subsidie toe vanuit het programma SteenGoed Benutten. De essentie van dit ontwikkelprogramma is om ruimtelijke kwaliteit te behouden en te versterken en Gelderland nog mooier, leefbaarder en economisch aantrekkelijker te maken.

“Wij zijn natuurlijk erg blij met deze steun vanuit de Provincie. Het bevestigt ons in het belang en in de kwaliteit van deze gebiedsontwikkeling. Straks is dit een levendige en fijne plek om te wonen en te werken en wordt ons fraaie centrum nog aantrekkelijker voor bezoekers”, aldus Geert Gerrits, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening.

Expertise inhuren

Het ontwikkelprogramma Steengoed Benutten bestaat uit twee deelprogramma’s. De subsidie die de gemeente nu heeft ontvangen, valt onder het deelprogramma Procesondersteuning. Het geld is bedoeld voor procesondersteuning in de haalbaarheids- of planfase. Met het geld van de provincie bereidt de gemeente Tussen Kasteel en Wijchens Meer verder voor. Zo zal de gemeente bijvoorbeeld expertise inhuren op het gebied van duurzaamheid en energie.

Subsidieaanvraag tweede deelprogramma SteenGoed Benutten

Daarnaast is er nog het deelprogramma Uitvoeringsgereed en Realisatie. Dit is gericht op de realisatie van het project. Ook voor dit deelprogramma vraagt de gemeente subsidie aan. “Natuurlijk hopen we dat we deze subsidie voor de realisatie van Tussen Kasteel en Wijchens Meer ook binnen kunnen halen. We gaan daar nu mee aan de slag”, aldus Gerrits.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer kunt u terecht op www.wijchen.nl/tkwm en op www.facebook.com/tussenkasteelenwijchensmeer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden