Poëzie verbindt tijdens Nijmeegse Poëzieweek


<p>Simone Atangana Bekono</p>

Simone Atangana Bekono

(Foto: Gaby Jongenelen)

Poëzie verbindt tijdens Nijmeegse Poëzieweek

Nijmegen - Tijdens de Nijmeegse Poëzieweek van 28 januari tot en met 3 februari komt poëzie overal naar je toe vanaf een scherm in je huiskamer, maar ook in de straten van Nijmegen. Er zijn poëziewandelingen, videovoordrachten van dichters, online workshops en live shows.

Iedere avond is er vanaf 22.00 uur een online Gedichtennacht met videovoordrachten van onder meer Iduna Paalman, Simone Atangana Bekono, Wout Waanders en de nieuwe stadsdichter. Maar ook nieuw lokaal talent krijgt een podium en er is muziek van de Nijmeegse rapper Disci!

Poëzie in de stad

Of ga lekker aan de wandel in de Nijmeegse binnenstad. Er zijn twee poëziewandelingen langs etalages met gedichten, voor volwassenen en kinderen. Een uitje in de buitenlucht voor het hele gezin. Op zaterdag 30 januari ligt er een stapel ansichtkaarten op de Grote Markt klaar met een gedicht van ex-stadsdichter Wout Waanders. Schrijf een kaart naar je geliefde of je oma en hij gaat gratis voor je op de post. Op de website van boekhandel Dekker v.d. Vegt is een interview te zien met de afscheid nemende stadsdichter. Hoe heeft hij zijn stadsdichterschap de afgelopen twee jaar ervaren?

Zelf creatief bezig

De Arnhemse stadsdichter Jesse Laport geeft op woensdagavond 3 februari een online workshop liefdesbrieven schrijven. Literatuurwetenschapper en poëziecriticus Kila van der Starre laat op zondagmiddag 31 januari zien hoe je de beste Instagrampoëzie vindt en zelf schrijft. Laat je inspireren door de Nijmeegse vocalist Jeroen Antoine, die zijn Nederlandstalige verhalen onder begeleiding van zoetgevooisde klanken op diezelfde zondag je huiskamer inslingert.

Via de social media-kanalen van de Kinderboekwinkel Nijmegen kunnen kinderen meedoen met een raadgedichtenspel en leuke prijzen winnen.

Poëzie altijd en overal

Op zaterdag 30 januari presenteert dichter Maurits Verhoef zijn vierde dichtbundel: Thuiskomen is iets achterlaten. Deze bundel vormt de basis van een multidisciplinaire online show vol live poëzie, theater, muziek en schilderkunst. Of bel in verloren uurtjes naar het Poëzie Belspel en laat je verrassen door een gedicht. Wellicht word je live doorverbonden met een van de huisdichters. Het telefoonnummer tl. 085 301 80 51 blijft ook na de Poëzieweek gewoon bereikbaar.

De organisatie van de Nijmeegse Poëzieweek is in handen van de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN). Het hele programma is te vinden op www.nijmeegsepoezieweek.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden