SP: ‘Geen snelfietspad door bosje Oude Graafseweg’

SP: ‘Geen snelfietspad door bosje Oude Graafseweg’

Nijmegen - Gemeente Nijmegen onderzoekt of ze een snelfietsverbinding van de Daniëlsweg naar de Cavaljéweg wil aanleggen, op deze route ligt nu een klein stukje bos. "De SP Nijmegen ziet niet graag dat er bomen gekapt worden in onze stad. Het is belangrijk dat het groen wat Nijmegen heeft, behouden blijft", aldus SP-raadslid Biljana Markovic: “We moeten spaarzaam zijn met de natuur die we in Nijmegen hebben.”

Boomspecialisten en bewoners zijn bezorgd over de schade die het aanleggen van een nieuw fietspad toebrengt aan de bodem. Het oude bosje in Heseveld met veel eiken, beuken, esdoorns en linden dreigt te verdwijnen. “Ik sluit me aan bij de zorgen van de omwonenden. Ook denk ik dat er maar weinig mensen gebruik zullen maken van de nieuwe fietsverbinding.”

“Er ligt al een tijd een hek omheen alsof de sloop ieder moment kan beginnen. Samen met GroenLinks heb ik schriftelijke vragen gesteld. Nu ligt er een ontwerp dat voorziet in een rechtstreekse fietsverbinding vanuit de Daniëlsweg naar de Cavaljéweg, over de Graafseweg. Van de gemeente wil ik weten hoeveel bomen er moeten wijken en hoe oud die zijn. Voor dikke bomen zal er een kapvergunning aangevraagd moeten worden. Hoeveel van deze dikkere bomen gaan we verliezen als deze plannen doorgaan? De omwonenden zijn het niet eens met de kap, ik ben erg nieuwsgierig naar hoe de gemeente hen tot nu toe betrokken heeft bij de totstandkoming van de plannen. Als het aan mij ligt wordt er nog eens goed gekeken naar alternatieven waarbij het bos gewoon kan blijven bestaan.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden