Opening KinderzwerfboekStation


<p>Teije Grievink (midden) met vriendjes Nina en Ward voor het KinderzwerfboekStation aan de Ubbergseweg in Nijmegen-Oost.&nbsp;</p>

Teije Grievink (midden) met vriendjes Nina en Ward voor het KinderzwerfboekStation aan de Ubbergseweg in Nijmegen-Oost. 

(Foto: Martijn Grievink )

Opening KinderzwerfboekStation

Nijmegen - Aan de Ubbergseweg in Nijmegen is ter hoogte van nummer 60 een KinderzwerfboekStation geopend. Kinderen uit Nijmegen en omgeving kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

De bijna 6-jarige StationsChef Teije Grievink beheert het KinderzwerfboekStation. Als kinderen uit de Ooijpolder komen, de stad in gaan of terug komen van BSO Struin kunnen ze een boek pakken en mee naar huis nemen. Als ze het daarna maar weer ergens laten zwerven.

"Het zou fijn zijn als kinderen in hun boekenkast thuis kijken of zij boeken hebben die een ander kind mag lezen en een plek kunnen krijgen in het Station. Ze hoeven er alleen maar een zwerfstickers op te plakken die in het Station voor ze klaar liggen. Het Station aan de Ubbergseweg is gecombineerd met een minibieb voor volwassenen", aldus Martijn Grievink.

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op bijvoorbeeld scholen, in wachtkamers, winkels, treinen en bij KinderzwerfboekStations. "Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation."

Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden