Noodbevel in Nijmegen


<p>Ondernemers aan Plein '44 vrezen het ergste. (Foto: indebuurt.nl/nijmegen)</p>

Ondernemers aan Plein '44 vrezen het ergste. (Foto: indebuurt.nl/nijmegen)

(Foto:)

Noodbevel in Nijmegen

Nijmegen - Voor vanavond en vannacht, 25 en 26 januari 2021, heeft burgemeester Bruls voor de binnenstad van Nijmegen een noodbevel uitgevaardigd. Mensen die niet in het centrum hoeven te zijn, worden weggestuurd.

In de loop van de dag werden signalen dat er mensen van plan waren vanavond naar het centrum van Nijmegen te komen, om ongeregeldheden te veroorzaken, steeds concreter. Daarom heeft de burgemeester in afstemming met politie en justitie besloten een noodbevel uit te doen gaan. Dat betekent dat iedereen die niet in het centrum hoeft te zijn, daar geweerd wordt.

Burgemeester Bruls: “Hoewel we niets zeker weten, zijn de signalen die wij vandaag krijgen serieus, vandaar dit besluit. Het noodbevel is uit voorzorg om ongewenste toestroom in te perken. Wij hebben geen enkele behoefte aan ongeregeldheden. Het is onze taak de overgrote meerderheid van de Nijmegenaren die zich aan de coronaregels en beperkingen wil houden, te beschermen. Vandaar dit noodbevel om eventuele problemen snel de kop te kunnen indrukken.”

Er zal extra politie-inzet zijn om het noodbevel te kunnen handhaven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden