Nooit meer je knip kwijt dankzij U-Wallet

Nooit meer je knip kwijt dankzij U-Wallet

Nijmegen - Zes studenten Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hebben een traceerbare portemonnee ontwikkeld. Begin vorig jaar startten zij met het project ‘Student Company’. Na lang brainstormen was de U-Wallet een feit.

Niek van Mourik is één van de zes studenten die aan de U-Wallet heeft gewerkt. "Wat deze portemonnee uniek maakt is het gebruik van GPS in plaats van bluetooth. Veel ‘traceerbare’ GPS-artikelen werken met een bluetooth-verbinding. Wanneer deze verbinding is verbroken kan men er niets meer mee. Wij hebben specifiek gekozen voor GPS om de portemonnee over bijna de hele wereld vindbaar te maken.’’

De zogenoemde U-Wallet werkt als volgt: de portemonnee heeft een eigen GPS-tracker. Deze kan je een commando sturen om de locatie op te vragen. Binnen enkele seconden wordt de huidige locatie teruggestuurd. Een bluetooth tracker werkt alleen binnen een straal van maximaal 150 meter. De U-Wallet kan dus bijna overal in de wereld worden getraceerd. Zo weet men direct of de portemonnee nog thuis ligt of dat deze onderweg ergens is kwijtgeraakt.

www.u-wallet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden