Schade door vuurwerk in Wijchen

Schade door vuurwerk in Wijchen

Wijchen - Ondanks het vuurwerkverbod zijn er ook dit jaar tijdens de jaarwisseling in de gemeente Wijchen weer vernielingen in de openbare ruimte aangericht. Een eerste inspectieronde door de gemeente laat zien dat de schade ongeveer 21.000 euro bedraagt. Vergeleken met vorig jaar is dit een forse stijging.

Verkeersborden, afvalbakken en straatkolken moesten het ontzien. Ook is bij de tunnel Veenhof een deksel van een pompput opgeblazen. In totaal zijn er ongeveer 57 gemeentelijke objecten in de openbare ruimte vernield. Hoewel dit aantal lager ligt dan vorig jaar, is wel het schadebedrag hoger.

“We hebben natuurlijk maatregelen genomen om vernieling te voorkomen. Zo zijn van heel veel afvalbakken de binnenbakken verwijderd. Anderen zijn voorzien van een afsluitklep. Op Oudejaarsdag zijn onze wijkmedewerkers door de gemeente gereden op zoek naar potentiële brandhaarden. Op een paar plekken hebben zij papier en pallets weggehaald”, aldus Paul Loermans, wethouder Openbare Werken. Van de schades is aangifte gedaan. Veel van de vernielde objecten zijn al vervangen. De komende weken is de gemeente nog bezig om alle vernielingen te herstellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden