Wijkhelden in het zonnetje gezet


<p>Peter Saras ontvangt een leuk presentje uit handen van Charlotte Brand.</p>

Peter Saras ontvangt een leuk presentje uit handen van Charlotte Brand.

(Foto:)

Wijkhelden in het zonnetje gezet

Nijmegen - Zondag 14 februari is Valentijnsdag. “Een dag om elkaar extra aandacht te geven, stil te staan bij de mensen die er echt toe doen, die een speciale plek innemen omdat zij zich hebben ingezet voor jou en mij”, aldus Nijmeegs raadslid en PvdA kandidaat voor de Tweede Kamer Charlotte Brand.

Zij ging daarom op de dag van de liefde op pad om “een aantal helden uit onze samenleving rozen en wat lekkers te overhandigen en een hart onder de riem te steken in deze lastige tijden. Om te laten zien dat wij dankbaar mogen zijn voor hun inzet voor de samenleving. Zonder onze helden geen sociaal en fatsoenlijk Nederland.”

‘Soepie doen’

Greet Rijnders is een bevlogen Nijmeegse, niet geboren, inmiddels wel ruim 40 jaar getogen. Zij organiseert iedere woensdag ‘soepie doen’ in het wijkcentrum de Biezantijn. Hier genieten bewoners van de Biezen en het Waterkwartier samen van een lekker kopje soep. Met haar initiatief verbindt zij mensen en creëert een samenhorigheid die belangrijk is om vereenzaming tegen te gaan en ouderen uit hun isolement te halen.

Zorgen voor anderen

De zorg voor anderen is Peter Saras op het lijf geschreven. Snelle en directe hulp kan levens redden. Daarom treedt Peter al vele jaren op als docent om mensen te leren werken met de automatische externe defibrillator (AED). Als prominent Dukenburger laat hij al jaren harten kloppen.

Benaderbaar

Marijke van Beek is waarnemend self-made burgemeester van Wijchen. Midden in de corona-crisis aantreden is geen gemakkelijke opgave, maar Marijke wist ook in deze moeilijke tijden de harten van vele Wijchenaren te stelen door altijd benaderbaar te zijn voor haar inwoners en te staan voor hun belangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden