Leerlingen Canisius College starten eigen bedrijfje, opbrengst naar goed doel

Leerlingen Canisius College starten eigen bedrijfje, opbrengst naar goed doel

Nijmegen - Alle leerlingen van het Canisius College in Nijmegen krijgen tijdens het vak Economie in het derde leerjaar te maken met het project ‘Moneymakers’. In groepjes zetten ze een eigen bedrijfje op en de opbrengsten gaan naar een door de leerlingen zelf gekozen goed doel.

Famke Buwalda, Sara Benraad en Fiona Olthof hebben het bedrijfje ‘Goldbusters’ opgezet en verkopen zelfgemaakte gouden en zilveren sieraden voor het goede doel Amnesty International. De accessoires zijn te bekijken en te bestellen via Instagram @gold.busters, gold-busters.wixsite.com/goldbusters en gold_busters@outlook.com. “We hopen natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen, zodat we een goede bijdrage kunnen leveren aan Amnesty International!”

“Bij de uitvoering van het project Moneymakers en het opzetten van het eigen bedrijfje komt natuurlijk veel kijken. Je leert door dit project hoe je een eigen bedrijfje runt. Hiervoor moet je onder meer een product bedenken, onderzoek doen of er vraag naar is, je doelgroep bepalen, je leert om te gaan met reclame en marketing, de kostprijs en verkoopprijs bepalen en een plan maken voor de verkoopactiviteiten. Kortom: je maakt een heel ondernemingsplan. Verder leer je goed samenwerken, taken goed verdelen en natuurlijk is het heel leuk en gezellig om te doen!”, aldus de leerlingen.

“Naast het doel van dit project Money Makers om de theorie van het vak economie in de praktijk te brengen, is geld inzamelen voor het goede doel het grotere doel. Zo koos onze klas voor Amnesty International, andere klassen halen via het online verkopen van producten geld op voor bijvoorbeeld het Wereld Natuur Fonds en de Alzheimer Stichting.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden