Digitaliseringsvouchers voor mkb in gemeente Wijchen

Digitaliseringsvouchers voor mkb in gemeente Wijchen

Wijchen - Vanaf 1 maart 2021 kunnen mkb-ondernemers met 1 tot 50 werknemers vouchers aanvragen voor hulp bij digitalisering. Met deze hulp kunnen ze bijvoorbeeld een webwinkel starten of een app ontwikkelen. Vanaf 23 februari zijn er ook gratis online informatiesessies te volgen over de mogelijkheden en kansen in digitalisering.

De gemeente Wijchen wil met deze actie ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis ondersteunen. Aanmelding loopt via www.smarttogetherarnhemnijmegen.nl.

Wethouder Nick Derks: “Door de aanhoudende coronacrisis kunnen veel ondernemers hun producten niet op de normale manier aanbieden. Digitale dienstverlening biedt daarom op dit moment kansen. Ondernemers kunnen de vouchers gebruiken om een expert in te huren die helpt om deze vorm van dienstverlening op te zetten. Dit blijft, ook na corona, belangrijk.”

Krachtenbundeling

Door een krachtenbundeling van ondernemers en gemeenten in de regio zijn er digitaliseringsvouchers beschikbaar. Deze dekken 50% van de kosten (tot 2500 euro). De ondernemers moeten de diensten bij leveranciers in de regio Arnhem-Nijmegen afnemen. Zo wordt er een samenwerking tussen mkb-ondernemers en digitaliseringsleveranciers gestimuleerd. De economie in de regio krijgt op deze manier ook een impuls. De regeling loopt tot het budget op is.

Digitaliseringsbehoefte

De meeste mkb’ers beseffen dat digitalisering kansen met zich meebrengt voor groei en innovatie. Vooral nu tijdens Corona. Ondernemers hebben vaak niet het geld, de tijd en de kennis om deze echt te benutten. Derks laat weten dat veel bedrijven aan het overleven zijn. “Er is behoefte om een stap in de goede richting te zetten. Dat hoor ik van veel ondernemers. De digitaliseringsvouchers helpen daarbij.”

Om bedrijven hierin te steunen worden er vooraf online informatiesessies aangeboden waarin de mkb-ondernemer informatie over het voucherprogramma, leveranciers en de mogelijkheden krijgt.

Aanvragen en aanbieden

Aanmelden voor de online informatiesessies, de voorwaarden voor de voucherregeling en (vanaf 1 maart) het aanvraagformulier zijn te vinden op https://smarttogetherarnhemnijmegen.nl. Op de website is ook een uitgebreide lijst van digitaliseringsleveranciers uit de regio te vinden. Aanbieders van digitaliseringsdiensten melden zich via de website. Een toetsingscommissie met daarin bijvoorbeeld IT-experts bekijkt of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden