<p>Bloemenhulde bij de maquette ter herinnering aan de bominslag 18 februari 1945.</p>

Bloemenhulde bij de maquette ter herinnering aan de bominslag 18 februari 1945.

(Foto: )

‘Stille’ herdenking V1 bominslag Waterkwartier

Nijmegen - Het is 18 februari 76 jaar geleden dat om 05.28 uur op de huidige plek van kloostergemeenschap ‘De Bron’ van de zusters Clarissen een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen vier burgers om het leven en raakten vele anderen gewond. In de wijde omtrek was deze klap te horen en in de Biezenstraat en Waterstraat werden 26 woningen geheel of gedeeltelijke verwoest en daarmee onbewoonbaar.

Door de huidige corona-maatregelen is er dit jaar geen gezamenlijke ‘stille’ herdenking met betrokkenen of belangstellenden. Uit eerbied voor en ter nagedachtenis aan de slachtoffers van deze V1-bominslag hebben nabestaanden en betrokken op geheel eigen wijze hierbij stil gestaan. In aanwezigheid van burgemeester Bruls van de gemeente Nijmegen werd in klein gezelschap een verhaal van een nabestaande verteld uit het boekje ‘Een dag om nooit te vergeten’. Na een minuut stilte legde Bruls een krans bij de herinneringsplaquette.

Op verschillende tijdstippen werd vandaag ook door Wijkvereniging Ons Waterkwartier, Kindcentrum Aquamarijn, Fractie Gewoon Nijmegen, Zr Clarissen van kloostergemeenschap De Bron en de families Engelen en Ruijters bloemstukken geplaatst.

Vanwege de voorjaarsvakantie herdenken leerlingen van groep 8 van Kindcentrum Aquamarijn volgende week de slachtoffers door bloemen te leggen bij de plaquette.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten