VWC en Sterker slaan de handen ineen

VWC en Sterker slaan de handen ineen

Nijmegen - Om haar dienstverlening verder te versterken, zocht Vrijwilligerscentrale Nijmegen (VWC) in 2020 intensievere samenwerking met Sterker sociaal werk. Dit leidde onlangs tot de bestuurlijke fusie van beide organisaties.

Bij Sterker zijn naast professionals ruim 600 vrijwilligers actief in een of meerdere vrijwilligersprojecten en -diensten. “Sterker werkt al langer samen met de VWC. Door nu de handen ineen te slaan, vergroot Sterker haar kennis en expertise in vrijwilligersbeleid en krijgt vrijwilligerswerk een nog prominentere rol binnen de organisatie. De bestuurlijke fusie levert de VWC bedrijfsmatige ondersteuning en meer slagkracht”, aldus beide organisaties.

Versterking

Aan de organisatie en dienstverlening van de VWC verandert niets. De VWC blijft een zelfstandige stichting. Net zoals de afgelopen 40 jaar kunnen Nijmeegse vrijwilligers en maatschappelijke organisaties een beroep blijven doen op de VWC. Mirjam Kaptein (VWC): “Ons doel ís en blijft het matchen van vrijwilligers met klussen binnen alle sectoren in onze stad zoals zorg en welzijn, sport, natuur en milieu, onderwijs, kunst en cultuur. De bestuurlijke fusie met Sterker geeft een stevige basis om duurzaam aan onze ambities te werken. De ervaringen van Sterker met vrijwilligerswerk voegen kennis toe die de VWC weer kan delen met andere vrijwilligers en organisaties.”

Vrijwilligers onmisbaar

Vrijwilligers brengen vaak belangrijke ervaringsdeskundigheid mee. Zij zijn de ogen en oren van Sterker. Anja van Baardewijk (Sterker): “Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ze zetten zich met overgave in voor een ander, en halen er ook voor zichzelf veel voldoening uit. Dat willen we verder stimuleren. Samen met de VWC kunnen we dit nog beter doen.”

Landelijke spotlights op vrijwilligerswerk in 2021

2021 is het nationale jaar van de vrijwilliger. Onder het motto ‘Mensen maken Nederland’ is er volop aandacht voor het vrijwilligerswerk en de enorme meerwaarde daarvan, ook voor de Nijmeegse samenleving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden