<p>De Beverbrug, nog in de loods.</p>

De Beverbrug, nog in de loods.

(Foto: gemeente Nijmegen)

Plaatsing Beverbrug in de Geologenstrook

Nijmegen - Dinsdag 23 februari wordt er in Nijmegen een bijzondere brug geplaatst, namelijk de Beverbrug. De brug wordt geplaatst in de Geologenstrook. Het is een brug die gebouwd is met oud en nieuw hout. Zo worden ook goede materialen hergebruikt.

"Op deze locatie was de gemeente al van plan om een duurzame brug te plaatsen, namelijk een brug die overgenomen kon worden uit Wageningen. Medewerkers van de gemeente Nijmegen ontdekten alleen een beverfamilie op de plek waar de nieuwe brug zou komen. Bewoners tipten de gemeente over de woonplek van de beverfamilie. Daarom zijn er aanpassingen gedaan in het ontwerp. Hierbij is rekening gehouden met de rust voor de bevers bij het bouwen. Daarnaast heeft de ontwerper zich laten inspireren door de bevers in de buurt van de brug", meldt de gemeente.

Aanpassingen ontwerp

Het ontwerp van de brug is zo aangepast dat er zo min mogelijk gebouwd is op de locatie zelf. De brug is in de loods gebouwd en wordt op locatie ingehesen. De funderingspalen van de oude brug zijn blijven staan. Deze zijn onderwater afgezaagd en de nieuwe brug wordt hier bovenop geplaatst. Ook deze aanpassing is gedaan om ervoor te zorgen dat de bevers zo min mogelijk verstoord worden.

Meer informatie over deze brug en twee andere nieuwe bruggen in park Staddijk staat op nijmegen.nl/bruggen-dukenburg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden