Gerdi Verbeet bij verkiezingsfestival DemLab

Nijmegen - Van donderdagavond 4 tot zaterdagochtend 6 maart houdt het Democratisch Laboratorium (DemLab) van de Radboud Universiteit een online verkiezingsfestival. Aanwezig zijn onder meer voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet. Gratis deelname.

Tijdens het festival vinden allerlei activiteiten plaats rondom democratie en de verkiezingen, zoals workshops over populisme, retorica in verkiezingstijd en illiberale democratieën in Oost-Europa; online games over populisme en democratie (samen met het Iron Curtain-project); gesprekken tussen democratie-experts en bestuurders én een vleugje poëzie en debat.

Thema

“Het centrale thema: ‘staat onze democratie onder druk?’ Democratie is het beste, of minst slechte politiek systeem volgens velen. En toch piept en kraakt het ook hier en daar. Aan de komende verkiezingen, woensdag 17 maart, doet weer een historisch groot aantal politieke partijen mee. Intussen waren er de toeslagenaffaire, avondklokrellen, coronamaatregelen, coronaprotesten en meer”, aldus de organisatie.

Het DemLab is een samenwerkingsverband van de afdelingen filosofie, politicologie, politieke geschiedenis en retoricacentrum Peitho van de Radboud Universiteit, en houdt zich onder meer bezig met het delen van kennis over democratie via educatieve modules, podcasts en evenementen. Eerder ontwikkelde DemLab al het democratiespel Demos.

Het programma staat op https://www.ru.nl/ftr/demos/verkiezingsfestival/.

Registreren kan via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfvzOY0CHssGr2dw4-pgRcYACyqQqak-CMmO-n8eHAhx-JCA/viewform

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden