<p>Jordi Croonen in zijn geliefde Goffertstaion. Eindelijk mocht hij afgelopen zondag weer een keer naar binnen om samen te genieten van N.E.C.&nbsp;</p>

Jordi Croonen in zijn geliefde Goffertstaion. Eindelijk mocht hij afgelopen zondag weer een keer naar binnen om samen te genieten van N.E.C. 

(Foto: eigen foto)

N.E.C.-fan: ‘Nu weet je weer wat je mist’

Nijmegen - Al die maanden niet naar het stadion, dat viel niet mee. Voor Jordi Croonen (23) zijn de wekelijkse wedstrijden het hoogtepunt van de week. Vorige week zondag kon hij weer even proeven van de sfeer die hij zo mist. N.E.C. speelde met publiek thuis tegen De Graafschap. “Wat een fantastische dag!”

Gerrit Jan Griepsma

Om kwart over tien zat Jordi zondag al in het stadion. Hij had geluk, Jordi hoorde bij ‘bubble 4’. Geen mondkapje op, juichen en zingen mocht en lekker een biertje en een hapje halen was ook toegestaan. “Het was een heel gedoe om deze dag te kunnen meemaken”, vertelt Jordi. “Voorafgaand aan de wedstrijd testen. In het stadion werd onze temperatuur gemeten en we moesten er vroeg zijn omdat niet alle groepen tegelijkertijd naar binnen mochten. En na een week moesten we ons wéér laten testen. Maar, we kregen er een heerlijke dag voor terug. Ik had het er allemaal voor over.”

Kippenvel

De jonge, trouwe N.E.C.-supporter beleeft het allemaal nog een keertje. “Samen met al die mensen die ik een jaar niet gezien heb liepen we door het Goffertpark naar het stadion. Toen de keepers het veld opkwamen voor de warming-up hebben we samen gezongen, kippenvel! We vonden het niet eens erg dat N.E.C. verloor, we hebben met volle teugen genoten.”

Tijdens N.E.C. - De Graafschap werd onderzocht of en hoe de clubs weer supporters kunnen ontvangen als straks corona op z’n retour is. Jordi is reëel, hij weet dat deze wedstrijd niet de snelle voorbode is van een hervatting van normaal met elkaar naar het stadion gaan. “Voor de zomer zie ik het allemaal niet gebeuren en ook volgend seizoen zal niet normaal van start gaan. Met de gegevens die nu verzameld worden, kunnen ze hopelijk bedenken hoe we na de zomer aangepast kunnen beginnen.”

“N.E.C. is mijn uitlaadklep, het moment in de week waar ik naar toe leef”

Jordi zegt het met pijn in zijn hart. Want wat heeft hij de wekelijkse wedstrijden gemist. “N.E.C. is mijn uitlaadklep, het moment in de week waar ik naar toe leef. De hele week moet ik hard werken en dag voor dag komt het weekend dichterbij. Dan zie ik alle supporters weer, door de jaren bouw je een band met ze op. Het is bijna je familie. Dan gaan we met z’n allen naar binnen en is het weer genieten samen.”

Opeens zagen de weekenden er heel anders uit. “Ja, wat was het saai, elke weekend voor de tv en contact met elkaar via Whatsapp. Zo zijn we nog een beetje samen, maar het blijft behelpen.” Daarom was het zo ontzettend genieten zondag, ook al ziet Jordi één klein nadeel. “Hoe vervelend het ook allemaal is, toch raak je ook een beetje gewend aan alle beperkingen. Maar nu voel je weer zo ontzettend wat je mist. Dat wordt weer even terugschakelen naar de saaie zondagen.” Al sinds 2006 gaat Jordi wekelijks naar het stadion. “Als kleine jongen nam mijn vader me mee naar de Goffert. N.E.C. gaat nooit meer uit mijn bloed. In goede en slechte tijden kom ik naar het stadion en ga ik mee naar de uitwedstrijden. Al mot ik krupe.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden