Profielwerkstuk havo-leerlingen Canisius College valt in de prijzen

Nijmegen - Het profielwerkstuk van Acke Verweij en Alice Yap (5 havo leerlingen van het Canisius College in Nijmegen) is geselecteerd voor de finale van het Rijksmuseum Junior Fellowship.

“Dit verdient brede aandacht”, dacht maatschappijdocent en PWS-begeleider Elly te Molder van het Canisius College toen zij het profielwerkstuk van Verweij en Yap had beoordeeld en vervolgens instuurde naar het Rijksmuseum Junior Fellowship. In hun PWS staat het thema Black Lives Matter centraal waarbij de twee 5 havo leerlingen onderzochten hoe je door kunst en muziek aandacht voor racisme kunt genereren.

En ook de jury van het Rijksmuseum begreep het belang van dit PWS waarvan het onderwerp naadloos aansluit bij de tentoonstelling over het slavernijverleden die momenteel wordt samengesteld. De jury bestaande uit experts van het Rijksmuseum heeft gekeken naar originaliteit, kwaliteit van onderzoek, gedrevenheid en eigenheid van de werkstukken en was van mening dat het PWS van Acke en Alice op al deze punten uitblonk. Daarnaast toonde zij groot respect voor het feit dat een werkstuk van zo’n hoge kwaliteit in zo’n ongewoon schooljaar tot stand was gekomen.

De twee finalisten winnen een traineeship van een aantal dagen achter de schermen waar zij met experts en professionals aan de slag gaan met een opdracht van de directie van het Rijksmuseum. En dat is nog niet alles: de beste kandidaten ontvangen ook nog eens een studiebeurs van 1500 euro per persoon.

Trotse mentor Anne Melchers: "Mijn pupillen hebben het beste uit zichzelf gehaald, op eigen wijze en met hun eigen specifieke kwaliteiten. Precies waar het Canisius College al 120 jaar voor staat."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden