Nijmeegse band Einfach Kurt komt met lockdown single

Nijmegen - De Nijmeegse band Einfach Kurt komt met een nieuwe single genaamd 'sigaretten halen'. "Sigaretten halen gaat over de dagdroom waaraan iedere ouder in deze lockdown zich wel eens schuldig maakt. Namelijk, om de benen te nemen naar een warm land en nooit meer terug te komen", aldus singer-songwriter Einfach Kurt.

In de videoclip zien we hoe Kurt (ouder van twee kindjes) zichzelf opsluit op zijn eigen wc en tot zichzelf probeert te komen terwijl hij droomt over het vliegtuig pakken naar Spanje of Italië. Een zeer grappig en herkenbaar lied voor alle ouders van nu. Vooral in deze tijden van isolatie.

Einfach Kurt is een singersongwriter die de naam singersongwriter in een totaal ander daglicht plaatst. Of liever gezegd nachtlicht; Einfach Kurt maakt rauwe, donkere NL-talige folk met Armand, Bob Dylan en Lucky Fonz III als herkenbare voorbeelden. Op het podium wordt Einfach Kurt altijd begeleid door zijn trouwe kompanen op drums (Martijn Kruisselbrink) en zompige contrabas (Jory de Kort). De Nijmeegse verhalenverteller heeft met zijn band afgelopen vijf jaar een stevige live-reputatie opgebouwd, waarbij hij het publiek meestal eerst op het verkeerde been zet, om het vervolgens dicht naar zich toe te trekken.

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=tUWOt7pq7SE

Spotify: https://open.spotify.com/album/6H8WL1G9jYzaBMUMDUHldc?si=eijUnOm6SGCKC9QDcsh9Gw&nd=1

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden