<p>Het gedenkbordje.</p>

Het gedenkbordje.

(Foto: eigen foto)
ingezonden

Betrokken buurtbewoners

Nijmegen - Als vrijwillig coördinator is Hanneke Verweij actief in de Nijmeegse wijk Tolhuis. “Door middel van activiteiten probeer ik mensen met elkaar en met organisaties in contact te brengen. Dit om de betrokkenheid in de wijk te bevorderen en de eenzaamheid te verzachten. Recentelijk heb ik zelf ervaren hoe prettig het is te wonen in een omgeving waar men naar elkaar omkijkt.”

“Niet iedereen is het, kan het zijn, wil het zijn of zou het willen worden. Maar gelukkig zijn ze er al wel, de betrokken buurtbewoners. Wat is het prettig te wonen in een omgeving waar men naar elkaar omkijkt. Waar men oog heeft voor de ander en even belangstelling toont. Waar men met een klein gebaar groots medeleven weet te betuigen. Waar men even informeert hoe het ermee is.”

“Dank voor de condoleance-kaartjes, de appjes, bloemen en telefoontjes. De kaarsjes die hebben gebrand op woensdagmiddag 17 februari. En last but not least, dank aan die buurtbewoners, die gewerkt hebben aan en/of aanwezig waren bij de onthulling van zijn gedenkbordje. Een prachtig eerbetoon aan mijn overleden hond en maatje Desmo. Dank voor ieders bijdrage in welke vorm van betrokkenheid dan ook.”

Hanneke Verweij

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden