Online Spoorcafé Nijmegen

Nijmegen - De gemeente Nijmegen houdt dinsdag 23 maart het allereerste Spoorcafé. Dan worden de plannen voor vernieuwing van het station en de omgeving (‘stationsgebied’) besproken en kan men vragen stellen. Daarnaast komen er aparte bewoners- en participatieavonden.

Het Spoorcafé op 23 maart is van 18.30 tot 20.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via onderstaande website. Na aanmelding ontvangt u een link om digitaal deel te nemen aan de bijeenkomst.

Rijk, provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS investeren samen in het stationsgebied om het om te vormen tot een aantrekkelijke plek waar reizen, wonen, werken, winkelen en recreëren samenkomen. Het stationsgebouw wordt volledig gemoderniseerd en er komt een ruimere ondergrondse fietsenstalling met nieuwe fietsverbindingen. Uiterlijk 2029 rijdt er elke 10 minuten een trein van Nijmegen rechtstreeks naar Schiphol en verder; daarvoor legt ProRail extra sporen aan.

Aan de westzijde komt een nieuwe entree (de ingang in de Tunnelweg gaat weg). Rond het station komen rond de 2.000 nieuwe woningen om tegemoet te komen aan de woningnood. Het stationsgebied wordt ook groener en duurzamer.

Kunt u niet aanwezig zijn, maar bent u wel geïnteresseerd? Dan kunt u op een later moment het Spoorcafé terugkijken op nijmegen.nl/stationsgebied.

Heeft u vragen, neem dan contact op met Marian Eikholt via stationsgebied@nijmegen.nl.

www.nijmegen.nl/formulieren/aanmelden-spoorcafe

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden