Klimaatalarm in Nijmegen

Nijmegen - Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht het Klimaatalarm. Ook Klimaatcoalitie Nijmegen doet mee. “Vaker met de fiets, lokale producten kopen, minder vlees eten... We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom slaan we in heel Nederland, ook in Nijmegen, 14 maart om 15.00 uur Klimaatalarm”, zegt Britt Dragstra namens Klimaatalarm Nijmegen. “Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.”

“Tijdens de manifestatie in Nijmegen staan we vanaf 14.00 uur in het Valkhofpark stil voor het klimaat. Verschillende bekende sprekers zoals Johan Vollenbroek en Irene Dankelman zullen in het park speeches komen houden, waarna we om 15.00 uur gezamenlijk het alarm zullen luiden voor het klimaat om de overheid, gemeente én de kiezer wakker te schudden.”

Veiligheid

“Veiligheid staat voorop, we houden ons in overleg met gemeenten aan de corona-maatregelen. We roepen alle inwoners van Nijmegen en omstreken op zich aan te melden. Ook vanuit huis, balkon of tuin kan je je stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending Klimaatalarm Live kan je volgen hoe we verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan. Juist nu is het belangrijk om ons samen te laten horen voor de klimaatcrisis!” Aanmelden kan via de website www.klimaatalarm2021.nl

Groene hoofdstad

“Nijmegen was de Europese groene hoofdstad in 2018, wat een stap in de goede richting is. Helaas zien we dat er nu nog steeds niet genoeg gebeurt om een écht ambitieus klimaatbeleid te voeren”, zegt Lars van de Klimaatcoalitie Nijmegen. “Extremen in het weer zoals afgelopen februari en de extreme droogtes van afgelopen zomers zullen steeds vaker voorkomen als we niet nú iets doen. Daarom luiden wij op 14 maart het alarm in Nijmegen.”

“Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met 44 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. “Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van Nijmegen nog van zich horen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden