<p>Impressie van Park Fort Krayenhoff, de drie appartementencomplexen op de voorgrond.&nbsp;</p>

Impressie van Park Fort Krayenhoff, de drie appartementencomplexen op de voorgrond. 

(Foto:)

Eerste paal Park Fort Krayenhoff geslagen

Nijmegen - De bouw van appartementencomplexen Park Fort Krayenhoff in Waalfront Nijmegen is onlangs gestart. Park Fort Krayenhoff bestaat uit 42 nieuwbouwappartementen, verdeeld over drie kleinschalige woonpaviljoens. Voor de realisatie tekenen Trebbe en BPD (Bouwfonds Gebiedsontwikkeling). Naar verwachting ontvangt de eerste bewoner rond de zomer van 2022 de sleutel van het nieuwe appartement.

Henri Schimmel ontwikkelingsmanager bij BPD: “Afgelopen jaren is hard gewerkt aan het realiseren van de wijk Koningsdaal. De drie appartementencomplexen in Park Fort Krayenhoff zijn het sluitstuk van de wijk. De centraal in Waalfront gelegen complexen zijn zorgvuldig geïntegreerd in de parkachtige omgeving. Hiermee bieden wij Nijmegenaren een unieke plek aan de Waal en tegen de binnenstad aan, als volgende stap in hun wooncarrière. Onder de kopers zien wij dan ook opvallend veel oud-Nijmegenaren die terugkeren naar de stad waar hun roots en hart liggen.”

Over het ontwerp

De appartementencomplexen Park Fort Krayenhoff worden gerealiseerd in de jongste uitbreidingswijk van Nijmegen; Waalfront. Orange Architects uit Rotterdam tekende voor het ontwerp. Op de plek waar Fort Krayenhoff vroeger stond, worden de contouren van de vesting weer zichtbaar. De oude fortmuren en de gracht vormen de basis voor het groene Park Fort Krayenhoff én de natuurlijke zichtlijn waarlangs drie diamantvormige, kleinschalige parkpaviljoens komen. Een rustgevende plek, midden in het groen en met uitzicht op het kabbelende water van de Waal. 

De vormgeving van de drie paviljoens, met ieder vijf bouwlagen, is geïnspireerd op de diamantvorm van de lunetten van het verdedigingsbolwerk. In het, naar de Waal toe, oplopende fort park is een half ondergrondse parkeerlaag geïntegreerd die de paviljoens verbindt. Hierdoor liggen de paviljoens iets opgetild ten opzichte van het park waardoor ook op de begane grond privacy is gewaarborgd.

Over de appartementen

Park Fort Krayenhoff omvat in totaal drie appartementencomplexen. Ieder appartementencomplex bestaat uit vijf bouwlagen en biedt ruimte aan veertien appartementen bestemd voor de verkoop. Met appartementen met een vloeroppervlak variërend tussen de 110 m2 en 118 m2 en penthouses met een vloeroppervlak van maar liefst 147 m2 biedt Park Fort Krayenhoff voor elk wat wils. 

Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A doordat deze goed geïsoleerd zijn, voorzien zijn van een warmtepomp en pv-panelen op het dak. Er zijn nog enkele appartementen te koop. Kijk voor meer informatie op: https://www.nieuwbouw-waalfront.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten