Foto: Martijn Ceulemans

Kwatta presenteert ‘Donderbuikjes theater-tv’

Nijmegen - Kwatta pakt weer uit met een nieuwe theaterbeleving: Donderbuikjes theater-tv, sinds 1 april te streamen via Podiumkids Thuis. Kosten 2,99 euro.

In het audiotheater van Zoek pakt Kwatta deze keer uit met televisie. Donderbuikjes is weliswaar specifiek voor het scherm gemaakt, maar de voorstelling laat je thuis of in de klas ook bewegen, lachen en zelfs brullen! Donderbuikjes is gemaakt voor 4+ en is gebaseerd op de gelijknamige Kwattaklasvoorstelling, waarbij twee acteurs onaangekondigd een klaslokaal binnenvallen. Maar deze theater tv-voorstelling is ook geschikt voor iedereen die ouder is, of gewoon om thuis met het hele gezin te bekijken.

Net als andere jeugdgezelschappen heeft Kwatta een aantal van haar pareltjes op Podiumkids Thuis gezet. Ook Donderbuikjes is er vanaf 1 april te streamen. Donderbuikjes theater-tv is echter geen surrogaat voor ‘echt theater’. Artistiek directeur Josee Hussaarts: "We gebruiken alles wat we in huis hebben aan theater power om een vertaalslag te maken naar het beeldscherm, zonder de kracht van het theater zelf te verliezen. Donderbuikjes is geen registratie van de voorstelling, maar opnieuw gemaakt en uitgevonden voor de camera. Op deze manier hopen we toch een theaterbeleving te kunnen brengen in de huiskamer of op school."

Later dit seizoen gaat de nieuwe live voorstelling van Kwatta, Blote Konten, in première.

Streamingpagina Podiumkids Thuis: https://www.podiumkids.nl/thuis/donderbuikjes-4-van-kwatta/

Link trailer https://www.youtube.com/watch?v=EwWkVQ9Q5m0&feature=youtu.be

www.podiumkids.nl/thuis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden