<p>Sporten bij N.E.C. &nbsp;</p>

Sporten bij N.E.C.  

(Foto:)

Talent Kids Academie laat kinderen beter bewegen

Nijmegen - Bij het Goffertstadion van N.E.C. Nijmegen is onlangs een nieuwe editie van de Talent Kids Academie van start gegaan. Veertig kinderen worden uitgedaagd op motorisch- en sportief niveau. Na de testdag in Nijmegen gaan de kinderen de komende tien weken bij meerdere verenigingen met verschillende sporten aan de slag. De Talent Kids Academie is een initiatief van Topsport Gelderland en de gemeente Nijmegen.

Tijdens de eerste bijeenkomst werden de kinderen getest door middel van het Sportkompas. Daarmee werd duidelijk waar de kinderen al goed in zijn en waar ze extra ondersteuning nodig hebben. De komende periode wordt er steeds twee woensdagen op rij gesport bij dezelfde sportvereniging. Daarbij wordt begonnen met rugby bij The WASPS, waarna tennis bij Tennisvereniging Rapiditas, boksen bij NABA, freerunnen bij de SportQube en boulderen bij Grip volgen. Eind juni is er een afsluitende testdag, opnieuw bij N.E.C. Nijmegen.

Breed motorisch opleiden

Het doel van de Talent Kids Academie is om kinderen zoveel mogelijk fundamentele vaardigheden bij te brengen. Er wordt ook aandacht besteed aan mentale vaardigheden die terugkomen in de sport. Door samen te werken met sportverenigingen wordt ook geprobeerd om het breed motorisch opleiden bij de sportclubs te introduceren.

www.topsportgelderland.nl/talent-kids-academie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden