Go Short presenteert online programma

Nijmegen - Go Short 2021 (het International Short Film Festival Nijmegen) trapt 8 april af met een online programma vol talent en unieke livestreams.

Go Short 2021 is met een programma dat zich uitstrekt over een langere periode en gebruik maakt van verschillende presentatievormen hybride, spannend en coronaproof. Het festival start met een online festivalprogramma, waarin de selectie van de allerbeste films uit Europa en heel veel nieuw filmtalent centraal staan. Naast een groot aanbod aan films via het on demand platform en een uitgebreid programma voor professionals, biedt Go Short dit jaar ook VR voor thuis en drie unieke livestreams, uitgezonden vanuit LUX aan.

Uit meer dan 2000 inzendingen werden de beste 87 films voor de Nederlandse-, Europese- en studentencompetitie geselecteerd. Buiten de competities biedt Go Short Online ook een aantal uitgebalanceerde selecties van korte films binnen een bepaald thema of genre.

Awards

Net als ieder jaar, reikt Go Short awards uit voor de beste Europese films, waaronder de Go Short VEVAM Award voor het grootse Nederlandse filmtalent en kwalificeren winnaars zich voor de Oscars, Bafta en European Film Awards. Daarmee blijft Go Short een belangrijk platform voor presentatie en ontwikkeling van filmtalent. Op 17 april worden de winnaars bekendgemaakt.

Go Short Live

In drie speciale avondvullende live-uitzendingen op 10, 14 en 16 april worden er films bekeken én besproken met o.a. makers en specialisten. Elke avond staat in het teken van één groter thema. Zo staat op 10 april Nederlandse talent centraal en wordt er dieper ingegaan op aan dit genre gerelateerde thema’s. Op 14 april kun je je verwonderen over alle ins en outs op het gebied van het maakproces van films en in het bijzonder animaties. Tot slot duikt Go Short op 16 april in het gemis van de ander. Want als het afgelopen jaar iets heeft blootgelegd, dan is het wel hoezeer we elkaar nodig hebben. Uiteraard hebben verschillende filmmakers een mooie vertaling weten te geven van deze actuele thematiek.

VR Experience at Home

Geen bril? Geen probleem! Go Short geeft je de mogelijkheid om een VR-bril te huren. Zo geniet je thuis, volledig coronaproof, van 9 unieke VR-films.

Mits de regels het toelaten zal Go Short in juni een live publieksprogramma presenteren op verschillende plekken en buitenplaatsen in Nijmegen, worden er filmwandelingen georganiseerd én zijn er filmprogramma’s te zien in meerdere filmhuizen in het land. Daarmee richt het festival zich nog meer dan ooit op publiek, vernieuwing en experiment.

Tickets voor publiek en professionals, de livestream en Go Short to Go VR Experience koop je via deze link. https://goshort.filmchief.com/hub?utm_source=Pers&utm_campaign=ce90583645-EMAIL_CAMPAIGN_2018_11_22_09_41_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_f74af4e1a1-ce90583645-1284727125

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden