Petitie tegen bouw hoge woontoren bij Hezelpoort

Nijmegen - Enkele bewoners van de Handelskade in Nijmegen hebben een petitie opgesteld om bezwaar te maken tegen de komst van een hoge woontoren (70-120 meter) vlak voor hun appartementen op het parkeerterrein Oude Stad aan de Voorstadslaan.

“We zijn zeker niet tegen woningbouw maar wel tegen een gigantisch hoge toren die ons inziens niet past op deze plek. Veel te dicht op de Handelskade, zodat deze woningen grotendeels in de schaduw komen te liggen. Bij de oplevering van de woningen is ook niets aangekondigd over een hoge toren. Ook vinden wij het niet in de overige laag- en middenbouw passen. En al zeker niet zo dicht bij de oude stad. De toren komt direct naast de Nieuwe Hezelpoort en zal vanuit het oude centrum het stadsbeeld ook onontkomelijk verstoren, want deze zal overal - gezien vanuit de oude stad - bovenuit steken”, aldus woordvoerder Wil Göbel.

“Wat betreft woningbouw wordt verondersteld dat op het langwerpige terrein mogelijk evenveel woningen via lagere bouw gerealiseerd kunnen worden. Hoogbouw zou volgens ons ook veel beter in het stationsgebied passen dan bij de Oude Stad.”

“De petitie is tot nu toe alleen via een bewonersgroep verspreid en is inmiddels 60 maal getekend. Maar ook niet-bewoners kunnen hun bezwaar via de petitie laten weten.”

https://geenwoontorenhezelpoort.petities.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden