<p>Een bewoner van de Hindestraat op weg naar de elektrische deelauto.&nbsp;</p>

Een bewoner van de Hindestraat op weg naar de elektrische deelauto. 

(Foto: Jan van Doorn)

Elektrische deelauto’s in Hindestraat veel gebruikt

Nijmegen - Begin 2020 schreef Stichting Natuur en Milieu samen met de provincie Gelderland een ‘wedstrijd’ uit: Auto van de Straat. Inwoners van de Hindestraat in Nijmegen deden mee en vielen ‘in de prijzen’. Op 8 januari kregen ze twee elektrische auto’s ter beschikking. Doel van het experiment: minder (tweede) auto’s en dus meer ruimte in de straat.

In Gelderland doen in totaal drie straten mee aan de proef. De straat die de auto’s het meest intensief gebruikt en het project het beste uitdraagt, mag rekenen op een half jaar verlenging.

De deelnemers woonachtig in de Hindestraat hebben de eerste drie maanden al 5000 kilometer op de teller staan. Via lokale media, social media, interviews en medebuurtbewoners schenken ze aandacht aan het project.

Delen

“Sowieso is de Hindestraat goed in delen: via de straat app worden allerlei zaken zoals ladders, kruiwagens en gereedschap gedeeld. Zelfs de babyuitzet wordt hergebruikt. In plaats van bezitten van spullen is het gezamenlijk gebruik een insteek geworden. Groen en duurzaam zijn sowieso thema’s in de straat: gezamenlijk zijn zonnepanelen geplaatst, huizen geïsoleerd, en nu loopt er een project met sedum-daken om een groener straatbeeld te krijgen. En er wordt een gezamenlijk speelveldje onderhouden voor de straat en omgeving. Samen met de pilot met elektrische auto’s maken we in ieder geval de Hindestraat toekomstbestendig voor iedereen”, aldus de deelnemende straatbewoners.

https://rijelektrisch.natuurenmilieu.nl/auto-van-de-straat/gelderland/hindestraat/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden