Foto:

Aanplant perenbomen in de Kastanjelaan

Nijmegen - In de Kastanjelaan in Nijmegen vond onlangs in het jeu-de-boules plantsoen een kleine bijeenkomst plaats vanwege de aanplant van twee perenbomen.

“In De Brug van afgelopen november stond een redactioneel stukje over perenbomenkweker Frank uit Weurt die perenbomen verkocht, deels voor een goed doel. Dankzij voormalig burgemeester Guusje ter Horst heeft de Kastanjelaan een plantsoen met onder meer twee pruimenbomen en een kersenboom. Er was nog plaats voor meer fruitbomen en daarom bestelde de straat twee perenbomen, een Doyenne en een Conference”, weet straatbewoonster Els Harkema.

“Afgelopen zaterdag was het zo ver en kwam Frank de bomen zelf brengen. Dat was fijn want eerder hadden enkele buurmannen wel al twee gaten gegraven maar verder wisten wij eigenlijk niets over snoeien en water geven. Op de vraag van één van de aanwezige kinderen wanneer er peren aankomen, legde Frank uit dat de witte bloesems die je nu ziet in het najaar peren kunnen worden. Maar dan moet die bloesem wel eerst bestoven worden door bijen. Biologieles in de open lucht!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden