<p>Prijsuitreiking in het kader van de fietswedstrijd van Tech Gelderland. De prijs bestaat uit een elektrische fiets, een skelter en een mountainbike uitje.</p>

Prijsuitreiking in het kader van de fietswedstrijd van Tech Gelderland. De prijs bestaat uit een elektrische fiets, een skelter en een mountainbike uitje.

(Foto: Erik van 't Hullenaar)

Winnaars Fietsontwerpwedstrijd Tech Gelderland

NIJMEGEN - Vigo (11) en Isey (9) zijn de winnaars van de Fietsontwerpwedstrijd van Tech Gelderland. Vigo ontwierp een fiets met dakje en andere slimme accessoires, Isey bedacht fietskleding met reflectoren. “Er zit een lamp op de fiets, waarmee je kunt seinen, zodat vrachtwagenchauffeurs je zien als je in hun dode hoek zit.”

De jury van de Fietsontwerpwedstrijd heeft unaniem gekozen voor de inzending van Vigo en Isey, ‘omdat ze goed hebben nagedacht over slimme manieren om de veiligheid van fietsers te verbeteren’. Vigo is fietscrosser en toont zijn geknutselde model van een fiets met een transparant dakje. “Dan word je niet zo nat als het regent. Er zit ook een houder voor je koptelefoon op de fiets. En een lamp waarmee je kunt seinen, zodat vrachtwagenchauffeurs je zien als je in hun dode hoek zit.” Isey vindt bestaande fietskleding saai. “Dus heb ik fietskleding bedacht met reflectoren erop. Dan ben je beter te zien in het donker.”

Beter en slimmer

De prijsuitreiking van de Fietsontwerpwedstrijd van Tech Gelderland vond plaats bij Zoevers Elektrische Tweewielers in Lent. Samen met hun moeder Karlijn de Haan ontvangen Vigo en Isey uit Wijchen de cheque ter waarde van 3.000 euro voor de aanschaf van een elektrische fiets uit handen van Alex Dorgelo van Tech Gelderland en Jochem Toonen van Zoevers. “Techniek is heel breed en jullie hebben met jullie ontwerpen laten zien dat er altijd mogelijkheden zijn om iets nog beter en slimmer te maken”, meldt initiatiefnemer Alex Dorgelo. Aan de Fietsontwerpwedstrijd hebben ruim dertig kinderen deelgenomen, die leuke en creatieve knutselwerken hebben ingezonden.

Winacties

Tech Gelderland, het Gelderse platform ter promotie van techniek en technologie, schrijft regelmatig winacties uit om jong en oud te enthousiasmeren en activeren. Met de fietsontwerpactie werden gezinnen uitgedaagd om creatieve ideeën uit te werken. De gezinsprijs bestaat uit een cheque ter waarde van € 3.000 te besteden aan een splinternieuwe elektrische fiets, een BERG Street X skelter én een mountainbike experience. De prijzen werden mede mogelijk gemaakt door Zoevers Elektrische Fietsen Nijmegen, Mountainbike Experience Arnhem en Top Trampolines, Angeren.

Op nieuwe fiets naar school

Karlijn de Haan attendeerde haar zoon en dochter op de Fietsontwerpwedstrijd van Tech Gelderland. “Vigo is altijd bezig auto’s na te tekenen en te ontwerpen. Dus ik zei tegen hem: een fiets ontwerpen is weer eens iets anders. Isey vond het ook meteen leuk.” De cheque voor een nieuwe, elektrische fiets komt goed van pas, meldt Karlijn de Haan. “Vigo gaat het komende schooljaar naar het voortgezet onderwijs en moet dan een eind fietsen.”

De BERG Street X-skelter valt goed in de smaak bij Vigo en Isey. Ze rijden meteen een proefrondje op de skelter. Reinout Oosteweeghel van Mountainbike Experience Arnhem nodigt Vigo, Isey en hun moeder uit voor een mountainbike-avontuur met het hele gezin. “Heel leuk”, zegt Karlijn de Haan. “Dat wordt een sportieve middag.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden