Foto:
aangeboden door sweetlivingshop

Waarom de meivakantie perfect is voor ‘opruimen’

Gaat het zonnetje schijnen, krijgen we vanzelf de kriebels. Kriebels om naar buiten te gaan, kriebels waardoor we verliefd worden en kriebels waardoor we willen opruimen. Niet raar want er is niets fijner dan een opgeruimd huis en hoofd. Zeker als het zomer wordt.

Door de zon maak je extra vitamine D aan. En dat zorgt niet alleen voor sterkte botten en tanden maar heeft ook een positieve invloed op ons humeur. Zo worden we sneller verliefd als de zon schijnt en zijn we vrolijker. En van dat laatste kun je natuurlijk goed gebruik maken. En.. leuk om te weten, dat geldt ook voor mannen. Daarom is dit dé periode om klussen in huis aan te (laten) pakken. Klussen zoals opruimen bijvoorbeeld. 

Snel en eenvoudig opruimen

Is opruimen niet jouw favoriete klus? Doe het dan nu! Niet alleen is het nu makkelijker maar daarnaast heb je er dan de hele zomer plezier van. En opruimen kan heel snel en makkelijk. Met bijvoorbeeld mooie rieten manden. Een rieten mand zorgt namelijk niet alleen voor een gezellige look, je kunt er ook heel makkelijk lelijke of rommelige dingen in opbergen. Zo blijft alles onder handbereik maar heb je geen last dat er van alles in je kamer, hal of badkamer ligt. Denk aan een grote opbergmand in de hal waar alle schoenen ingegooid kunnen worden. Of een mooie opbergmand in de badkamer voor alle kleine tubetjes en flesjes. Ook in je kasten kun je manden zetten voor ceinturen, ondergoed en sokken.  

Zo houd je straks tijd over

Zet je manden en opbergdozen slim in, kunnen ze je veel tijd besparen. Zet bijvoorbeeld twee manden in de badkamer. Eén voor de donkere was en één voor de lichte was. Zo hoef je niet eerst alles te sorteren als je gaat wassen. 

Ook een mand op het toilet voor het toiletpapier staat gezellig en geeft ruimte aan een voordeelverpakking toiletrollen. Dat is nog eens snel opruimen na het boodschappen doen. En wat dacht je van manden in je voorraad- of kelderkast. Fijn voor uien, aardappelen maar ook voor blikjes tomatenpuree of de voorraad met kruiden. Zo houd je straks tijd over om op het terras te gaan zitten of lekker in de tuin met een goed boek. 

Onder handbereik

Naast je favoriete fauteuil een mand neerzetten voor boeken en tijdschriften zorgt er voor dat alles onder handbereik is maar toch opgeborgen. Dat zelfde geldt overigens voor afstandsbedieningen, breiwerkjes of (kleine doosjes) met spelletjes. 

Ook een mand op een kast geeft een opgeruimd gevoel en de mogelijkheid om er diverse dingen snel in op te bergen. Denk in de keuken aan een mand voor pollepels, bakspullen of andere kleine spullen. Een mand voor kaarsen en waxinelichtjes. En wat denk je van een mand op de trap voor alles wat mee naar boven moet?

Een mooie robuuste mand in de tuin, geeft je de mogelijkheid om tuinhandschoenen, een snoeischaar en dergelijk op te bergen. Zo hoef je niet direct naar de schuur of garage als je even tien minuten tijd over hebt om in de tuin te werken. 

Nog meer ideeën opdoen of de mooiste manden spotten? Kijk dan eens bij de opbergmanden van Sweetlivingshop.nl wat er allemaal mogelijk is. Daar word je, net als van de zon, gewoon direct blij van. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden