<p>Digitaal Fluitsignaal Scoor een Boek!</p>

Digitaal Fluitsignaal Scoor een Boek!

(Foto:)

Scoor een Boek!: bijna 4000 boeken gelezen

NIJMEGEN - Zo’n 591 leerlingen van tien basisscholen uit de regio Nijmegen lazen de afgelopen weken bijna 4.000 boeken in de klas en thuis. Na tien weken leesplezier was 29 april het eindsignaal van het leesbevorderingsproject Scoor een Boek! Niet zoals gebruikelijk tijdens een sportdag maar via een digitale live show.

Tijdens de live-uitzending dansten de leerlingen erop los, sprak N.E.C.-speler Dirk Proper hen toe via een videoboodschap en was er een spannende quiz. Aan het eind werd het totaal aantal gelezen boeken onthuld: 3.887. Dat betekent dat elke deelnemende leerling gemiddeld 6,5 boeken heeft gelezen.

Kees Meulendijks, projectleider van de Bibliotheek Gelderland Zuid zegt dat het project zich keer op keer bewijst. “Dit is nu het vierde jaar dat we samen met N.E.C. het project ‘Scoor een Boek!’ organiseren. Leerlingen laten ieder jaar zien dat ze door dit project meer gaan lezen.

Martijn van Bergen, docent N.E.C. for Success en betrokken bij het programma Scoor een Boek! is ook blij met het aantal boeken dat gelezen is: “Dit bewijst de kracht van de samenwerking tussen N.E.C. en de Bibliotheek Gelderland Zuid. We zijn ervan overtuigd dat kinderen dankzij dit project ook in de toekomst blijven lezen.”

Ook met groep 5 of 6 meedoen aan Scoor een Boek? Stuur dan een mail naar kmeulendijks@obgz.nl.

www.obgz.nl/educatie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden