Regeling Buurtfonds gemeente Wijchen makkelijker

WIJCHEN - In 2020 startte de gemeente Wijchen met het Buurtfonds. "Het Buurtfonds is bedoeld voor activiteiten en/of voorzieningen die bijdragen aan een fijne plek in uw buurt, wijk of dorp. Een bijdrage is eenvoudig aan te vragen. Eerder startte de gemeente al met de Meerdoenertjes. Dit is een kleinere bijdrage voor activiteiten in uw buurt of straat. En ook dit jaar kunnen inwoners weer gebruik maken van het Buurtfonds en de Meerdoenertjes."

De gemeente heeft bekeken of de regeling voldoet en wat er anders of beter kan. Verschillende inwoners uit de gemeente Wijchen deden in 2020 een aanvraag voor het Buurtfonds. Het Buurtfonds leverde bijvoorbeeld een bijdrage van 5000 euro voor een speeltoestel in park Wijchen Noord. Een ander voorbeeld is een inwoner-initiatief voor een kerstbijeenkomst. Meerdoenertjes zijn vorig jaar bijvoorbeeld gegeven aan een dagje uit met ouderen en een straatbijeenkomst.

Meer mogelijkheden voor eigen financiering

Het Buurtfonds maakt initiatieven mogelijk vanaf € 1.000 tot maximaal € 5.000. Voor een aanvraag is 50% eigen financiering nodig. Dit kan nu ook sponsorgeld of vrijwilligerswerk zijn. Bent u inwoner van de gemeente Wijchen? En heeft u een goed idee voor de leefbaarheid van uw buurt, wijk of dorp? Dan kunt u een aanvraag doen voor het Buurtfonds. Op www.meervoormekaar.nl/buurtfonds leest u hoe u een aanvraag kunt doen. Ook vindt u op deze website meer informatie.

Meerdoenertje voor kleine activiteiten

Heeft u een goed idee voor uw buurt of straat en heeft u maximaal € 300,- of € 600,- nodig? Dan kunt u een Meerdoenertje aanvragen bij welzijnsorganisatie MeerVoormekaar. Op www.meervoormekaar.nl/meerdoenertjes staat het aanvraagformulier. Na het inleveren van uw aanvraag hoort u binnen enkele dagen of MeerVoormekaar uw aanvraag in behandeling neemt.

Een burgerjury beoordeelt de aanvragen. “Wij zijn zeer tevreden over de werking van het Buurtfonds. Het trekt grotere initiatieven aan die goed georganiseerd zijn”, vertelt Ad van Tilborg. Hij is jurylid voor de aanvragen uit de gemeente Wijchen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden