Gezamenlijke actie Fairtrade Gemeente Wijchen en horeca

WIJCHEN - Tijdens de Fairtrade Week van 8 t/m 16 mei verzorgt de kerngroep Fairtrade Gemeente Wijchen in samenwerking met de Wijchense horeca een actie.

"De horeca in Wijchen kookt al geregeld gerechten met eerlijke ingrediënten: fair trade, biologisch, lokaal en/of vegan. Tijdens de Fairtrade Week brengen we deze gerechten samen met de horeca nog eens extra onder de aandacht. Zo zit bij maaltijden die bovengenoemde ingrediënten bevatten een kaartje en we delen er een chocolaatje bij uit, ook fairtrade natuurlijk! Zolang de voorraad strekt. Met deze kleine traktatie vieren we dat steeds meer mensen aandacht hebben voor fairtrade, duurzaam en lokaal", aldus kerngroep Fairtrade Gemeente Wijchen.

"Fairtrade verbindt producenten en werknemers in Azië, Afrika en Zuid-Amerika met consumenten en bedrijven over de hele wereld, om wereldhandel op een positieve manier te veranderen. Producten die het fairtradelabel dragen, voldoen aan strenge sociale, ecologische, economische en organisatorische standaarden."

De gemeente Wijchen draagt vanaf 8 mei officieel de titel ‘Fairtrade Gemeente’. "Dat betekent niet dat alleen de gemeente zelf fairtradeproducten gebruikt, maar ook dat een groot aantal winkels en horeca fairtradeproducten aanbieden. Veel bedrijven en organisaties gebruiken fairtradeproducten zoals koffie, thee en suiker op de werkvloer. Koop je een fairtradeproduct, dan draag je bij aan een eerlijke en duurzame wereld voor mens, dier en milieu.

Samen voor een eerlijke wereld!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden