Gratis creatieve workshops rond thema Vrede en Vrijheid

NIJMEGEN - Belangstellenden kunnen in de maanden mei t/m juli gratis deelnemen aan creatieve workshops rond het thema Vrede en Vrijheid. De bijeenkomsten vinden plaats in de openlucht (met schuilmogelijkheid).

De eerste workshops die Stichting KUS organiseert zijn in de Hortus in Brakkenstein: schilderen met Diederik Grootjans (18 en 25 mei van 19.00-21.00 uur) en teksten maken met Hanneke Beld (27 mei en 3 juni van 19.00-21.00 uur).

Vooraf doen de deelnemers mee aan een digitale dialoog waarin ze zich afvragen 'wanneer voel jij je vredig en vrij?' Ze denken na over de beelden die het gesprek oproept en hoe ze die in een schilderij of tekst kunnen weergeven. De digitale dialoog is op 17 mei (19.30-21.00 uur) of 18 mei (10.00-11.30 uur). Daarna volgen de eerder genoemde workshops schilderen of teksten maken. Graag opgeven via stichtingkus@gmail.com of tel. 06-18194393.

In juni en juli zijn de dialogen en workshops in Lent, Dukenburg en West. Daarvoor kun je je al opgeven. In september en oktober zijn er nog fotografieworkshops met Frans Eppink en sculpturen maken met Marcel Blom.

Alle werken worden in de verschillende stadsdelen binnen en deels buiten tentoongesteld.

www.stichtingkus.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden