<p>&nbsp;Roos, Tijs, Eric, Ralph en Karen, de teamleden van vereniging Vlierhof.</p>

 Roos, Tijs, Eric, Ralph en Karen, de teamleden van vereniging Vlierhof.

(Foto: Roos Clieren)

Nieuwe start voor Vlierhof

REGIO NIJMEGEN - Onder de rook van Nijmegen ligt Vlierhof, een kleinschalige ecologische woongemeenschap met een boomgaard, groentetuin en grote kas. Het is tevens een gezondheidscentrum met seminar house, zweethut, sauna, natuurcamping en B&B. Men kan deelnemen aan workshops, lezingen of retraites of de locatie huren. Vlierhof biedt ook veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Vlierhof is opgericht in 2002. Op 1 september 2020 maakte Vlierhof een nieuwe start en trapte ze af met een nieuw bestuur en team, een nieuwe visie, missie en bijbehorende plannen. “Vlierhof wil een veilige en inspirerende plek zijn die midden in de samenleving staat, verbonden met haar omgeving. Een plek waar je je kunt terugtrekken en waar je je tegelijkertijd kunt verbinden met gelijkgestemden: mensen, dieren en natuur”, aldus het nieuwe team.

Op Vlierhof is ruimte voor allerlei vormen van vrijwilligerswerk en persoonlijke ontwikkeling. “We bieden een inspirerende locatie waar mensen zich welkom voelen en tot bloei kunnen komen. Biologische tuinbouw, permacultuur, gezonde en lekkere voeding, bewustzijnsontwikkeling, beweging, creativiteit: dit en nog meer zijn de gebieden waarvoor je bij ons terecht kunt. Op het terrein van Vlierhof kunnen de leden van onze ‘Tribe’ zich met elkaar verbinden, samenwerken, co-creëren en samenleven. De Tribe bestaat uit bewoners, verenigingsleden, vrijwilligers, bezoekers, ondernemers en de omliggende gemeenschap.”

Midden in de samenleving

“De verbinding met onze omgeving is belangrijk en die willen we graag nieuw leven inblazen met onder andere buurtactiviteiten zoals speciale markten, biologische pop-up eetcafe’s, thema-avonden en vrijwilligersdagen voor jong en oud.”

“Vrijwilligers of ‘blijdragers’ zijn een belangrijk onderdeel voor Vlierhof. We zijn volop in beweging en kunnen altijd extra handjes gebruiken, ook van mensen uit de buurt. We staan bovendien open voor nieuwe inbreng. Ook bieden we stageplekken aan voor jongeren met een opleiding die aansluit bij wat wij doen.”

www.vlierhof.org

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden