Nieuw concept: ‘Theater op Locatie’

NIJMEGEN - Voor cultuurliefhebbers die niet meer in staat zijn om zelfstandig het theater te bezoeken, ontwikkelde Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging in samenwerking met Club Goud een nieuw concept: ‘Theater op Locatie: de schouwburg komt naar je toe!’

In de vertrouwde omgeving van hun eigen zorglocatie kunnen bewoners een echt middagje uit beleven: een programma dat start met een heuse ticketcontrole, geroezemoes in een zaal voordat ‘het doek opgaat’, een voorstelling met artiesten en gelegenheid om mee te zingen en nagenieten met een drankje en hapje.

De eerste editie van Theater op Locatie reist langs drie verzorgingstehuizen van ZZG Zorggroep in Nijmegen. Donderdag 10 juni krijgt een kleine groep bewoners van locatie Terra de primeur. Vervolgens reist dit programma langs woonlocaties Juliana en Boszicht.

Gerard Alderliefste en Ramses Shaffy

Musicus Gerard Alderliefste was begeleider van Ramses Shaffy, tijdens het onverwachte en door weinigen nog voor mogelijk gehouden ‘staartje’ van diens carrière. De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Alderliefste maakte daarna een voorstelling over Ramses Shaffy. De opname van deze voorstelling – vanuit Stadsschouwburg Nijmegen – wordt tijdens Theater op Locatie vertoond. Gerard Alderliefste vertelt daarbij live over de avonturen die hij en Ramses onderweg beleefden en over hun bijzondere vriendschap.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden