GroenLinks Nijmegen op zoek naar nieuwe raadsleden

NIJMEGEN - Volgend jaar vinden de verkiezingen plaats voor de gemeenteraden. GroenLinks Nijmegen zoekt daarvoor kandidaat-raadsleden die een sociaal en groen geluid in de raad willen laten horen. Geïnteresseerden kunnen zich tot half juli melden bij de kandidatencommissie, die gesprekken voert met de potentiële kandidaten.

GroenLinks is in Nijmegen met 11 raadsleden de grootste fractie in de gemeenteraad. De stad telt ook twee GroenLinks-wethouders.

De kandidatencommissie stelt een advies op voor een kandidatenlijst bij de verkiezingen. Uiteindelijk bepalen de leden de volgorde op de lijst en wie lijsttrekker wordt.

“GroenLinks zoekt mensen met verschillende achtergronden. Daarbij kijken we onder andere naar culturele achtergronden, migratieachtergrond, opleidingsniveau en spreiding van kandidaten over de gemeente. Een goed raadslid is in staat om in een team te functioneren en kan goed samenwerken, wil zich graag verdiepen in nieuwe onderwerpen en kan daarbij een politieke vertaalslag maken. Ook ervaring en interessegebied is belangrijk. GroenLinks wil een raadsfractie die een zo breed mogelijke inhoudelijke betrokkenheid vertegenwoordigt. Van klimaat tot armoedebestrijding en van emancipatie tot fietsbeleid”, aldus GL Nijmegen.

Interesse? Neem contact op via kandidatencommissie@groenlinksnijmegen.nl. Ook wie raadslid wil worden in Wijchen kan zich op dit adres melden. Zie je jezelf eerder als wethouder van GroenLinks? Dat horen we dan ook graag.

nijmegen.groenlinks.nl/nieuws/kandidaatstelling-2022

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden