Buurt schiet eigenaar Tayba supermarkt te hulp

WIJCHEN - Bij een supermarkt aan de Spoorstraat in Wijchen is onlangs brand uitgebroken. Het pand raakte zwaar beschadigd. Buurtbewoner zijn een campagne gestart op het GoFundMe-platform om geld op te halen voor het gedupeerde gezin.

“Help de familie van Jehad Al Ouwer uit de brand”, dat was de oproep die Caren en Mark via het crowdfundingplatform deden nadat ze hadden vernomen over de enorme schade die was aangericht aan het etablissement van de familie Al Ouwer. “Zeven jaar geleden gevlucht uit Syrië, alwaar hun winkel was gebombardeerd. Ze vluchtten via Jordanië naar Nederland en kwamen in Wageningen terecht. Door hard werken, dubbele banen, en alle eindjes bij elkaar te leggen konden ze hun droom in Wijchen waarmaken: weer een eigen winkel beginnen.”

Maar door de brand zijn de plannen van de familie op de kop gezet: “Het blijkt dat de meubels en de voorraad in de winkel niet verzekerd zijn”, leggen ze uit. “Dit is een harde economische klap omdat zij enorme uitgaven moeten doen waarop zij niet hadden gerekend. Daarom het initiatief om voor het opbouwen en aanschaffen van de inventaris en voorraad een crowdfundingsactie op te starten, zodat deze leuke, speciale supermarkt weer snel open kan en Jehad met zijn familie zijn droom toch waar kan maken - hier in Nederland - hier in Wijchen!”

Bekijk de campagne op https://nl.gf.me/v/c/krzm/help-fam-al-ouwer-hun-tayba-supermarkt-weer-op-teMeer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten