Fiets- en wandeltochten in zomerprogramma bindkracht 10

NIJMEGEN - Gijs Hoogenboom organiseert al jaren fiets- en wandeltochten voor bindkracht 10. Ook voor komende zomer staan er weer enkele op het programma.

Fietstocht langs de Spiegelwaal

Zo’n 13 jaar geleden verzorgde stadsgids Gijs Hoogenboom al een wandeling door het gebied van de Spiegelwaal. Ondertussen is er een hoop veranderd. Met de fiets gaat u het resultaat bekijken vanaf beide zijden van de Waal. Het eindpunt is op een speciale plaats, waar u kunt nagenieten met een kopje koffie/thee voor eigen rekening als het dan weer mag.

Datum vrijdag 2 juli van 14.00 tot 16.00 uur. Verzamelpunt is bij het Peemankeetje Hunerpark St.Jorisstraat 55. Deelname gratis.

Fietstocht door de vooroorlogse wijken in Nijmegen

Samen met stadsgids Gijs Hoogenboom kunt u genieten van een fietstocht door de vooroorlogse wijken, ontstaan na het slechten van de wallen, zoals Willemskwartier, Altrade, Kazerne, Goffert, enz. Laat u verrassen met verhalen over industrie, wonen, kerken, oorlog, enz. Na afloop drinken wij gezamenlijk koffie/thee voor eigen rekening als het dan weer mag.

Start bij het Peemankeetje Hunerpark op de St. Jorisstraat 55.

Vrijdag 9 juli en 27 augustus 14.00 - 16.00 uur. Deelname gratis.

Fietstocht Goffertpark

Samen met stadsgids Gijs Hoogenboom kunt u genieten van een rondleiding door het enige nog bestaande volkspark De Goffert (monumentaal en voortdurend bedreigd). Centraal in deze rondleiding staan de geschiedenis en verhalen over bijvoorbeeld de ‘bloedkuul’, de patersweide en de theeschenkerij. Na de rondleiding is er hopelijk gelegenheid om na te praten in de Bibliotheek Muntweg onder het genot van een kopje koffie/thee voor eigen tekening.

Datum vrijdag 16 juli 14.00-16.00 uur. Verzamelpunt Bibliotheek Muntweg.

Muntweg 207. Deelname gratis.

Wandeltocht Groene hofjes in de Benedenstad

Tussen de grote stadsparken Kronenburgerpark en Valkhofpark heeft de Benedenstad met haar hofjesachtige binnenplaatsen heel wat moois te bieden. Samen met stadsgids Gijs Hoogenboom gaat u in stilte op zoek naar al het moois en groen in deze kleine oases van rust tussen het stadse beton. Er moeten wel trapjes gelopen worden! Na de rondleiding is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie/thee voor eigen rekening als het dan weer mag.

Datum vrijdag 23 juli en 20 augustus 14.00-16.00 uur. Verzamelpunt Peemankeetje Hunnerpark, St. Jorisstraat 55. Deelname gratis.

Wandeltocht Dé Kroegentocht

Zo’n 12 jaar geleden had stadsgids Gijs Hoogenboom al een wandeling door het centrum van Nijmegen langs kroegen binnen de wallen voor ogen. Nu is het zover. Hij heeft zoveel anekdotes verzameld dat het de moeite waard is om die te vertellen. Laat u verrassen. Vooral nu bijna het hele centrum veranderd is/was in een gróót terras is het de moeite waard om over de vroegere en hedendaagse kroegen te vertellen. Toen kroegen of toenmalige cafés nog beheerd werden door families en er verhalen verteld werden in die cafés. Bij het eindpunt kunt u nagenieten met een kopje koffie/thee voor eigen rekening als het dan weer mag. Datum vrijdag 30juli van 14.00 tot 16.00 uur. Verzamelpunt bij de Vereeniging op Keizer Karelplein. Deelname is gratis.

Pelgrimage “Met ander ogen kijken”

Samen met stadsgids Gijs Hoogenboom kunt u genieten van een rondleiding door het centrum van Nijmegen langs plaatsen waar iets zichtbaar is over geloven. Laat u verrassen door beelden en verhalen over scholen, heiligen, kerken, kapellen, enz en hoe de Heselstraat verandert. Daarna gezellig koffie/thee drinken voor eigen rekening als het dan weer mag.

Datum 6 augustus, 14.00-16.00 uur. Verzamelpunt Peemankeetje Hunnerpark, St. Jorisstraat 55. Deelname gratis.

Rondje om Stevenskerk

Samen met stadsgids Gijs Hoogenboom kunt u genieten van een rondleiding rond de Stevenskerk met verhalen over misdaden en gruwelijkheden, de moordkuil, raadsel van Nijmegen, enz. Hoe de bebouwing rond de kerk tot stand is gekomen en hoe het er bij staat. Daarna gezellig koffie/thee drinken voor eigen rekening als het dan weer mag.

Datum vrijdag 13 augustus van 14.00 tot 16.00 uur. Verzamelpunt “de blauwe steen” op het kruispunt van Burchtstraat, Broerstraat en Grotestraat. Deelname gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden