Sanne en haar werken
Sanne en haar werken (Foto: )

Sanne Eeuwes van Dominicus College wint Art Battle

Op 22 juni was de feestelijke prijsuitreiking van de Art Battle. Dè kunstwedstrijd voor examenleerlingen kunstvakken in en rond Nijmegen. Een deskundige jury koos uit alle werken per schoolniveau één winnaar (vmbo, havo, vwo). Namens het Dominicus College namen maar liefst drie leerlingen deel. Sanne Eeuwes (5 havo Monnikskap) viel in de prijzen. Zij won voor de havo-categorie de ArtBattle! Sanne koos voor haar laatste schoolexamen praktijk het thema:

Fantastische … (*) en waar ze te vinden (* dieren, mensen, gedachten, et cetera) Naar: J.K.Rowling, Fantastic Beasts and where to find them, 2001

Ze interpreteerde dit thema op geheel eigen wijze. De jury, bestaande uit docenten van o.a. De Lindenberg en wethouder Bert Velthuis, vindt haar werkwijze zeer verfijnd. De omgang met de materialen kleurpotlood en aquarelverf beheerst ze zeer goed! Zeker in deze snelle tijd heeft ze de rust en de aandacht opgebracht om deze wezens zo mooi in detail uit te werken. Juist deze langzame werkwijze zorgt voor deze kwaliteit. Haar onderzoek is ook de moeite waard. Ze heeft geëxperimenteerd met kleuren en de vormen van de wezens. Het zijn niet alleen uiterlijke vormen maar elk figuur heeft een eigen paspoort, een eigen identiteit. Dit is in het proces terug te zien.

Het werk van Sanne is samen met werk van andere leerlingen van andere scholen en van  Kee-Lou Ooijman (6V) en Merlijne Vermeulen (5H) van Dominicus College, nog te zien t/m zaterdag 26 juni in De Lindenberg. Op de website www.cultuurenschoolnijmegen.nl is een virtuele rondleiding te zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten