Foto: Poster: Amnesty

Kom in actie voor Poolse LHBTIQ+ activisten

NIJMEGEN - Het campagneteam Nijmegen for Amnesty, onderdeel van Amnesty International, gaat zaterdag 26 juni posters met de Regenboog Madonna verspreiden door het centrum, van officiële plakplaatsen tot winkels en restaurants. Deze posters zijn een steunbetuiging voor de Poolse LHBTIQ+ activisten Elzbieta, Anna en Joanna en een oproep om (via QR code) de petitie te tekenen.

De Poolse activisten Elzbieta, Anna en Joanna moeten in Polen voor de rechter komen voor het verspreiden van posters waarop de maagd Maria is afgebeeld met een halo in de kleuren van de regenboog, het internationale LHBTIQ+-symbool. Een Poolse rechtbank sprak hen op 2 maart 2021 vrij van het ‘beledigen van religieuze gevoelens’. Maar de aanklager gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak, ook al hebben ze geen enkel misdrijf begaan. Ze komen alleen vreedzaam op voor de rechten van de LHBTIQ+ gemeenschap in een klimaat van haat en discriminatie. Amnesty roept de Poolse autoriteiten op de drie vrouwen niet te vervolgen.

Aanstaande zaterdag 26 juni is Nijmegen for Amnesty van 12.00 – 15.30 in het Valkhofpark, waar je zelf een poster op kan komen halen en de petitie kan tekenen. Van 14.00-15.30 uur organiseert Dare To Decolonize een vreedzame demonstratie in het park tegen de nieuwe anti-LHBTIQ+ wetgeving in Hongarije.

Hou onze social media kanalen in de gaten voor meer info: @nijmegen_for_amnesty op Instagram en Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten