vlnt Julien, Meryn & Florian (SONIC WHIP)
vlnt Julien, Meryn & Florian (SONIC WHIP) (Foto: Willem Melssen)

Sonic Whip presenteert debuutalbum in Doornroosje

NIJMEGEN - Op 2 juli verschijnt het langverwachte debuutalbum “TRISKELION” van de Nijmeegse alternatieve rockband SONIC WHIP. Het album werd grotendeels in de zomer van 2020 opgenomen in de Sandlane Recording Facilities waar o.a. Navarone, Epica en Ellen ten Damme ook albums opnemen. Jos Driessen is samen met SONIC WHIP verantwoordelijk voor de productie van het album.

SONIC WHIP werd in 2018 opgericht door de broers Meryn Bevelander (17) & Florian Bevelander (21) en Julien Verveer (21). De jonge band heeft een zeer volwassen rocksound met verrassende composities en ze zijn geïnspireerd door bands als Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Audioslave, Soundgarden en Navarone. Het debuutalbum van SONIC WHIP is mede door de Sena, Provincie Gelderland en een succesvolle crowdfundingactie tot stand gekomen.

In de aanloop van de release werden al drie singles uitgebracht. “Desire”, een nummer geschreven tijdens en over de coronapandemie en “Paradise”, dat gaat over het najagen van ultieme vrijheid en “Burn It Down”, over het loslaten van routines, je eigen pad kiezen en de rest even vergeten.

De albumtitel ‘TRISKELION’ verwijst naar een oud Keltisch symbool dat staat voor drie-eenheid (driekoppige band) én wedergeboorte (rockmuziek). Met dit album en de boodschap erachter wil de band uitdragen en bewijzen dat rockmuziek helemaal niet stervende is, maar juist springlevend.

Het Triskel-symbool is in samenwerking met ‘Creatief met Staal’-kunstenaar Maarten van Halderen tot leven gewekt in de vorm van een groot, draaiend, stalen object. Dit object is te zien in de artwork van de albumcover en zal tijdens liveshows prominent aanwezig zijn op het podium. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Groeispurt Fonds.

Op 2 juli wordt de plaat gepresenteerd met een releaseshow in het Nijmeegse poppodium Doornroosje. Tijdens de releaseshow zullen er een aantal gastmuzikanten meedoen, waaronder Hammond-tovenaar Thijs Schrijnemakers (Orgelvreten).

Voor de coronacrisis speelde SONIC WHIP al op aardig wat festivals, ze vierden een succesvol éénjarig bestaan en speelden een aantal supports waaronder het voorlopige hoogtepunt: de support voor een van hun helden NAVARONE in Doornroosje in november 2019. Toen door de coronapandemie alles stil kwam te liggen besloten ze de studio in te duiken om hun debuutalbum op te gaan nemen. Dit album moet het muzikale startschot worden voor de band en de Nederlandse rockscene weer doen ontwaken op het moment dat het einde van de coronapandemie in zicht is.

Kaartjes voor de releaseshow van de band zijn verkrijgbaar via de site van Doornroosje om precies te zijn via deze link. https://www.doornroosje.nl/event/sonic-whip-album-release/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten