Foto: Mozaiek

Muzikale wandeling langs ‘Routs’

WIJCHEN - Een culturele route langs de roots van allerlei Wijchense talenten en artiesten, zo is de naam Routs ontstaan. Op zondagmiddag 4 juli brengt een gids je tijdens een heerlijke wandeling vol verhalen langs mooie muziek, dynamische dans, theatrale zang, komisch cabaret of wereldse klanken.

In kleine groepjes blijft het publiek buiten en geniet op afstand van elkaar van korte optredens waarover nog lang nagepraat zal worden. Alle artiesten spelen op een plek die iets voor hen betekent: het ouderlijk huis, hun theater- of dansschool, opa’s oude werkplek, etc.

Zes artiesten staan op zes gelegenheidspodia in het centrum van Wijchen, bij ’t Mozaïek en op diverse plekken daartussen. Natuurlijk zijn organisatoren Twan Kersten en Julia Straten te bewonderen, zij worden aangevuld door opera-zangeres Anouk van Duifhuizen, singer-songwriter Aimée Fraij, een professionele dansact o.l.v. Lisa Kluver en de zanger/muzikant Senai die zijn roots verlegd heeft van Eritrea naar Wijchen.

Het publiek is verdeeld in kleine groepen van 10 tot 15 personen en loopt de wandeling onder enthousiaste begeleiding van een gids of verteller, waaronder Martin Bergsma, Hanneke Visschers, Joost Schellekens en Gerard Hendriks. Doordat elke groep bij een ander podium start is iedere wandeling anders en voorkomen we publieksoverlap.

Dat is slechts één van de vele manieren die zijn toegepast om dit kleinschalige festival plaats te laten vinden binnen de geldende corona-regels, die gelukkig steeds ruimer worden. Via www.mozaiekwijchen.nl zijn de gratis tickets te boeken. Aanmelden betekent dat we op uw komst rekenen, als u alsnog niet kunt of wilt komen, dan willen wij dat graag weten, zodat u niet de plaats van andere belangstellenden inneemt.

Routs is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank Rijk van Nijmegen en het Fonds Podiumkunsten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten