<p>De familie Driessen ontvangt de sleutel.&nbsp;</p>

De familie Driessen ontvangt de sleutel. 

(Foto: Portaal)

Sleuteloverdracht nieuwbouw Trompetstraat

NIJMEGEN - De familie Driessen kan niet wachten om in hun nieuwe, energiezuinige woning in de Trompetstraat te trekken. Afgelopen week ontvingen zij van Portaal, net als de andere nieuwe bewoners, de sleutel van hun energiezuinige woning.  “Lekker die nieuwbouw en we blijven toch in onze vertrouwde omgeving wonen.” Hun huis - ook in de wijk Neerbosch-Oost - hebben ze al verkocht. Ze verwachten 31 juli over te gaan. 

Tamara en Diego Driessen vertellen: “Het is allemaal heel snel gegaan. In mei reageerden we op de advertentie. Na het gesprek met Portaal hoorden we al snel dat we het tweede huis van de hoek gingen krijgen. Niet onze eerste voorkeur, dat was een hoekhuis, maar we zijn achteraf blij dat het dit huis is geworden. We kijken zo mooi van ons af.”

“In ons oude huis moest veel gebeuren om het energiezuiniger te maken. Toen het aanbod van deze energiezuinige nieuwbouw huurwoningen voorbij kwam, hebben we meteen gereageerd. Zeker omdat het in dezelfde wijk ligt als waar we al wonen. Daley - onze zoon van zeven - gaat hier naar school en heeft er zijn vriendjes. Alles wat je nodig hebt – zoals winkels - is dichtbij. Ook voor het werk zit je hier zo op de snelweg.”

Veel ruimte

“De tuin is groter dan we hadden. En ook aan de voorkant van het huis hebben we veel ruimte. Eerst ons voortuintje, waar nog een haag geplaatst gaat worden, en dan kijk je vervolgens een behoorlijk stuk van je af tot de volgende woningen. Zoveel ruimte hadden we niet verwacht toen we de advertentie lazen.”

Impuls voor leefbaarheid

De zes nieuwbouwwoningen van Portaal liggen in een ‘nisje’ in een van de hoeken van de Trompetstraat. “Daar was voorheen een pleintje met garages. Jarenlang een bron van overlast met vuilstort en hangjongeren. Dat zorgde voor een onveilig gevoel in de buurt”, aldus Wieke van Veldhuizen manager Volkshuisvesting van Portaal: “Met de bouw van deze energiezuinige eengezinswoningen verwachten we dat de leefbaarheid van de buurt verbetert. Je ziet het al, nu de steigers weg zijn: zoveel ruimte en licht in de straat.” 

“Niet alleen in de Trompetstraat maar ook in de omliggende straten werken we aan het opfrissen van de buurt. In verschillende straten is afgelopen jaren onderhoud geweest. Maar ook op persoonlijk niveau is er in deze coronatijd extra aandacht voor mensen die vragen hebben over het wonen in de wijk.”

Energiezuinige maatregelen

De zes woningen werden in opdracht van Portaal gebouwd door KlaassenGroep BV om meer variatie en differentiatie in de buurt brengen. De woningen voorzien in hun eigen energiebehoefte. Zo hebben ze onder andere een goed geïsoleerde en luchtdichte buitenschil, HR+++ glas, elektriciteit van eigen zonnepanelen, een luchtwarmtepomp, een warmte terugwin (WTW) installatie, vloerverwarming op de begane grond en energie verbruik monitoring.

www.portaal.nl/trompetstraat

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten