Nijmeegse Esther-Mirjam Sent kandidaat-voorzitter PvdA

NIJMEGEN - Met de lancering van haar Plan voor de PvdA heeft de Nijmeegse Esther-Mirjam Sent zich gemeld als kandidaat voor het voorzitterschap van de Partij van de Arbeid. De huidige senator en hoogleraar aan de Radboud Universiteit wil met de sociaaldemocratische partij een antwoord bieden op de toegenomen verdeeldheid, ongelijkheid en onrecht in ons land.

“Een sterke PvdA kan Nederland eerlijker maken en zorgen voor echte vooruitgang, met een fatsoenlijk bestaan voor iedereen. Daarom kandideer ik me met grote overtuiging en enthousiasme als voorzitter voor de PvdA”, zegt zij op haar website mijnplanvoordepvda.nl.

‘Verandering bereik je samen’

Volgens het Plan voor de PvdA wordt de partij weer een ideeënpartij, zodat mensen zich opnieuw kunnen herkennen in de idealen van de PvdA. Dat betekent dat Sent alle leden wil laten meepraten over de toekomst van ons land. Dat vraagt een dienstbaar voorzitter, zegt ze: “Te vaak ging het over poppetjes en partij en naar mijn smaak te weinig over onze idealen en plannen.” 

Ze wil de krachten bundelen met maatschappelijke bewegingen als vakbonden, lerarendemonstraties, het klimaatprotest en Black Lives Matter. “Echte verandering bereiken we samen.”

‘Het beste voor anderen inzetten’

Esther-Mirjam Sent is een product van de emancipatie die de PvdA altijd heeft nagestreefd: ze ging als eerste in haar familie studeren en schopte het tot hoogleraar in Nijmegen en lid van de Eerste Kamer. Dat ze naar de universiteit ging was als kleindochter van een badmeester en dochter van een tienermoeder niet vanzelfsprekend: “Van mijn vader leerde ik dat ik het beste uit mezelf moest halen en om zo het beste voor anderen in te kunnen zetten. Met dit plichtsbesef wil ik een voorzitter zijn van de héle Partij van de Arbeid.”

Sent zegt uit te zien naar de campagne binnen haar partij: “Ik verheug me op de gesprekken met onze leden en de debatten met de overige kandidaten. Hen wens ik alle succes.” De PvdA kiest op 2 oktober een nieuwe voorzitter.

www.mijnplanvoordepvda.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten