<p>Foto van het team in 2019 (voordat de corona-pandemie uitbrak)</p>

Foto van het team in 2019 (voordat de corona-pandemie uitbrak)

(Foto: Beentjes van Hildegard)

Verpleegkundigen lopen voor Alzheimeronderzoek

NIJMEGEN - Een team medewerkers van de afdeling Geriatrie van het Radboudumc loopt zaterdag 24 juli één Vierdaagse route (één dag na de eigenlijke intocht) en voor één doel. Geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Enkelen van hen zijn vaste Vierdaagselopers. Bij het uitblijven van de Vierdaagse dit jaar hebben zij een aantal collega’s opgetrommeld voor deze goede zaak. 

“Je geheugen vertelt je wie je bent. Het is een schat aan herinneringen en een collectie van kennis. Elke dag vertrouwen we erop. Namen, plekken, handelingen, gezichten van geliefden, allemaal zitten ze stevig verankerd, en liggen klaar als we ze nodig hebben. Als je geheugenklachten krijgt, kan dat enorme impact hebben: op jezelf én op je omgeving. Je wilt weten wat de oorzaak is, of er behandeling mogelijk is. En, hoe blijf je zelfredzaam? Kun je nog gaan en staan waar je wilt? Blijven wonen waar je woont?”, aldus de medewerkers. “Het Radboudumc Alzheimer Centrum houdt zich continu bezig met deze vragen om voor elke patiënt, hun geliefden en zorgverleners antwoorden te vinden.” 

De medewerkers van de afdeling Geriatrie zorgen met veel liefde voor de patiënten op hun afdeling, maar dat betreft een hele korte episode in het leven van deze patiënten. “Hoe mooi zou het zijn als de kwaliteit van leven verbeterd kan worden en er uiteindelijk ook behandelingen komen tegen de ziekte van Alzheimer. Voordat het zo ver is, moet er nog veel onderzocht worden. Onderzoek naar preventie van dementie en hoe er maatwerk geleverd kan worden in de zorg voor mensen met dementie zijn speerpunten in het onderzoek. Voor dat onderzoek is geld nodig en daarom lopen we één Vierdaagse route.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten