Ingezonden

Huisartsenposten alléén voor spoed, anders gaat het mis!

De huisartsen-spoedposten Nijmegen en Boxmeer worden al enige weken overspoeld met telefoontjes van patiënten met klachten die geen spoed zijn. Ook besluiten patiënten steeds vaker zonder afspraak zich te melden bij de huisartsen-spoedposten. Echte spoedgevallen komen daardoor steeds vaker in de knel.

Om de zorg voor echte spoed voor iedereen bereikbaar te houden willen we u vragen, voordat u ons belt, goed te bedenken over of er sprake is van echte spoed. Indien uw vraag kan wachten tot het moment dat uw eigen huisartsenpraktijk bereikbaar is, willen we u met klem vragen om daarop te wachten.

Kijk ook - voordat u de huisartsenpost belt - eerst op Thuisarts.nl of Moet ik naar de dokter.nl. Daar vindt u veel antwoorden op vragen en leest u vaak al wat u zèlf kunt doen om de klachten te verminderen. Zo houden we de spoedzorg in de avond, nacht en weekenden beschikbaar voor patiënten die echt niet zonder onze hulp kunnen.

Respect en geduld

Bij SPOEDklachten kunt u ons uiteraard bellen. Wij werken tijdens de avond, nacht en weekenden voor zo’n 450.000 patiënten in onze regio. Ondanks de enorme inzet van doktersassistenten en huisartsen aan de telefoon en op de huisartsenposten zult u zeer waarschijnlijk te maken krijgen met een wachttijd voordat u iemand aan de telefoon krijgt of een afspraak kunt maken op de huisartsenpost.

Als u vervolgens een van onze medewerkers aan de lijn krijgt, zullen zij vragen stellen om uw situatie in te schatten en te bekijken welke zorg u nodig heeft. Besef dat diegene die u aan de telefoon krijgt heel hard aan het werk is om u de beste zorg te bieden. Mocht u lang moeten wachten voordat u wordt geholpen, willen wij u toch vragen respectvol en met begrip om te gaan met onze medewerkers. Zij proberen u, als ook alle andere patiënten die bellen zo snel en goed mogelijk te helpen.

Help ons de spoedzorg bereikbaar te houden voor spoed!

Hans Janssen | Manager Huisartsenposten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten