Museum MediaDrome is vernieuwd

NIJMEGEN - Museum MediaDrome in hartje Nijmegen heeft de corona-periode gebruikt om haar expositieruimte te verdubbelen (400m2). Naast de uitgebreide collectie televisie en film gerelateerde rekwisieten, merchandising en gebruiksvoorwerpen zijn nieuwe exposities opgebouwd. 

Zo is er een bijzondere Walt Disney expositie. Tekenaar Henk Albers (1927-1987) maakte in 1984 een expositie voor het Stripschap; een collage over de Walt Disney films, aangevuld met originele tekeningen. Deze expositie is nu te zien bij MediaDrome. Verder wordt veel unieke merchandising van Walt Disney films (waaronder beelden van Walt Disney Classics Collection) getoond. Er er zijn nieuwe exposities van Pokémon, Barbapapa en Lord of the Rings. 

Nieuw is de themakamer. Dat is een aparte ruimte waar een huiskamer uit de jaren 50/60 is nagebouwd waarin veel originele rekwisieten van de Nederlandse televisie staan uitgestald waaronder originele handpoppen uit Dappere Dode, Bruintje Beer en Wim Das. Verder zijn Tom Poes en OB Bommel met hun butler Joost (die in de originele decors uit 1960- 1962 staan) te bewonderen. Deze poppenseries werden gemaakt en gespeeld door Nederlands Marionetten theater Bert Brugman. 

Pipo de Clown

Pipo de Clown (Cor Witschge), wie kent deze beroemde clown niet. Samen met Mamaloe, Petra, de Dikke Deur en de schurken Snuf en Snuitje beleefde zij allerlei avonturen. Met een woonwagen getrokken door het ezeltje Nononono en samen met de indiaan Klukkluk (Herbert Joeks) trokken zij de wijde wereld in. MediaDrome heeft een speciale expositie rond deze clown. 

De kostuums uit de televisieserie Floris uit 1969 en van de film Floris uit 2007 hebben een nieuw onderkomen gekregen. Door middel van veel foto’s en props komt deze ridder weer helemaal tot leven. 

En natuurlijk zijn alle knikkerbanen van Jelle Bakker nog steeds aanwezig. In een extra zaal staat onder andere de grootste knikkerbaan van Nederland. Deze is 8 meter lang, heeft 32 verschillende banen met een totale lengte van 350 meter. 

Museum MediaDrome is gevestigd in Winkelcentrum Molenpoort in centrum Nijmegen (boven Pipoos). Open: wo t/m za van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens vakanties ook op dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur. Entree 5,00 euro, kinderen van 3 t/m 12 jaar 3 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten