<p>&nbsp;Van vrijdag 10 t/m zondag 12 september heeft de tweede editie plaats van Nimma aan Zee.</p>

 Van vrijdag 10 t/m zondag 12 september heeft de tweede editie plaats van Nimma aan Zee.

(Foto: Illustratie: Maartse Hazen )

Nimma aan Zee - Kunst Voor Klimaat festival

NIJMEGEN - Het is 2220. Nijmegen kent geen Waalstranden meer maar zeestranden. Door de opwarming van de aarde is de Waal de zee geworden. Wat betekent deze nieuwe situatie voor onze manier van leven en de natuur? Tijdens het tweede Nimma aan zee – Kunst Voor Klimaat-festival van vrijdag 10 t/m zondag 12 september wordt iedereen uitgenodigd op zoek te gaan naar antwoorden.

Verschillende kunstvormen - van film en theater tot ervaringsprogramma’s voor diverse leeftijden -  worden tijdens het festival ingezet om de complexe klimaatproblematiek bespreekbaar en inzichtelijk te maken. Via meerdere generaties (internationale) kunstenaars, denkers, schrijvers, wetenschappers en beleidsmakers gaan jong en oud op zoek naar antwoorden. 

De hoofdgasten van het openingsprogramma op vrijdagavond 10 september zijn Adriaan van Dis (meest recente roman KliFi, woede in de republiek Nederland - klimaatfiction) en de baanbrekende biokunstenaar Jalila Essaïdi. Zij gaan aan de hand van filmfragmenten, gasten aan tafel en culturele intermezzo’s met elkaar en het publiek in gesprek.

Theater & (kinder)films 

Tijdens het weekend wordt de theatervoorstelling: De Zaak Shell van Frascati Producties, Anoek Nuyens & Rebecca de Wit twee keer gespeeld met nagesprekken. Daarnaast worden binnen- en buitenfilms vertoond rondom het thema klimaat waarvan aantal met Q&A’s met makers of producenten. Ook aan de jongere filmbezoekers wordt gedacht door het vertonen van kinderfilms.

Kleinschalige ervaringsprogramma’s 

“We organiseren ook dit jaar interdisciplinaire en kleinschalige ervaringsprogramma’s die we tijdens het festival meerdere keren herhalen. Deze vinden soms op externe locaties plaats zoals de Ooij, Het Festivalhuis Nijmegen en in de wijken”, aldus LUX Nijmegen.

Een greep uit dit programma:

– Wadlopen in Nimma; interactieve podcastwandeling door de Ooijpolder over Nimma aan Zee in 2220.

– Virtual Reality in samenwerking met InScience.

– Leren Protesteren, verschillende workshops i.s.m. The Big Draw.

– Escaperoom: escape voor je kopje onder gaat!

– Vegan klimaatdiner uit de zee.

Het hele programma, coronamaatregelen en de kaartverkoop van het festival is medio augustus bekend. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten