Mindfulness in tijden van crisis

NIJMEGEN - Het Han Fortmann Centrum, centrum voor persoonlijke ontwikkeling aan de Hatertseveldweg 284 in Nijmegen, opent zaterdag 4 september het najaarsseizoen met een lezing van de Vlaamse psychiater en meditatieleraar Edel Maex. Hij staat stil bij de vraag: kan mindfulness helpen als het leven een uitdaging wordt? De lezing is van 13.30 tot 15.30 uur. In de ochtend verzorgen twee docenten van het Han Fortmann Centrum mini-workshops.

Maex is een van de grondleggers van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) in de Lage Landen. Hij schreef verschillende boeken over mindfulness, boeddhisme en zen. Hij werkt als psychiater in het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. Daar richtte hij de stresskliniek op waar gewerkt wordt met mindfulness. Hij geeft al jaren trainingen in mindfulness en zen, aan steeds groter wordende groepen mensen.

Workshops

In de ochtend verzorgen twee docenten van het Han Fortmann Centrum mini-workshops:

Workshop 1 (10.10-11.10 uur): ‘Spelen met het voorstellingsvermogen’. “Hoe kunnen we onszelf ‘voeden’ in tijden van crisis? Zelfs bij ongemak, kunnen we oefeningen doen die ons helpen om in balans te blijven. Ons voorstellingsvermogen is daarbij een hulpmiddel. In deze workshop gaan we dat samen verkennen en uitwisselen. Je bent van harte welkom!”, aldus Wendy Kersemaekers, docent Mindfulness en Compassie.

Workshop 2 (11.30-12.30 uur): ‘De kunst van het luisteren’ “Wanneer wordt luisteren tot werkelijk hóren? Wat valt er eigenlijk echt te horen? In jezelf? In contact met een ander? En is dat nog mogelijk te midden van de storm aan ‘lawaai’ in jezelf en om je heen? In deze korte workshop gaan we verkennen hoe dat kan via eenvoudige oefeningen uit de yoga en communicatie”, weet Peter Kooij, docent Mindfulness Yoga en Persoonlijke Communicatie.

Nadere informatie en aanmelding

Entree: € 37,50 (twee workshops, lunch en lezing). Het is ook mogelijk om alleen de lezing bij te wonen, entree € 15,-. Aanmelden kan via de website: www.fortmanncentrum.nl

(De dag is onder voorbehoud van coronamaatregelen. Mocht de bijeenkomst niet door kunnen gaan op locatie dan wordt de lezing van Edel Maex mogelijk via een livestream aangeboden.)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten